Suzbijanje komaraca na javnim površinama Beoinfo

Objavljeno: 24.05.2021. 14:49 Izmenjeno: 24.05.2021. 14:49

Akcija suzbijanja komaraca uređajima sa zemlje će se sprovoditi od 18 do 24 sata.

JKP „Gradska čistoća” Beograd, Sektor ekologije i unapređenja životne sredine, sprovešće danas mere kontrole i smanjenja populacije komaraca na javnim površinama na teritoriji grada Beograda, saopšteno je iz ovog javnog preduzeća.

Akcija suzbijanja odraslih formi komaraca uređajima sa zemlje će se sprovoditi od 18 do 24 sata na lokacijama: Savski nasip od Progara do Jakova, Vinča, Ritopek uz Dunav, Grocka, Brestovik uz Dunav, Avala, Trešnja, Stepin lug, Miljakovačka šuma, Lipovička šuma, Grocka 1, Grocka 2, Vinča 1, Vinča 2, blokovi 44 i 45, blokovi 70 i 70A, Staro sajmište, Park prijateljstva, Ušće, Retenzija, Donji grad – Zemun, Gornji grad – Zemun, Savamala – od Mosta na Adi, Beograd na vodi do 13. maja, Donji i Gornji grad Kalemegdan, Stari grad – Dorćol, Ledine 1, Ledine 2, Ledine 3.

Za potrebe mera kontrole brojnosti komaraca na teritoriji grada Beograda biće angažovane stručne ekipe JKP „Gradska čistoća” Beograd, Sektora ekologije i unapređenja životne sredine.

Tretman će se sprovesti ukoliko vremenske prilike to dozvole.

Koristiće se preparat koji je registrovan od strane Ministarstava za zaštitu životne sredine i koji je upisan u Privremenu listu biocidnih proizvoda. Preparat će se koristiti prema uputstvu proizvođača. Tretmani će se sprovesti uređajima sa zemlje: dimnim generatorom za termalno zamagljivanje – VECTOR FOG H500F i ULV Aerosol Generator IGEBA tip U 15 HD-M.

Iz ovog preduzeća apeluju na građane da omoguće nesmetani rad, ali i na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja tretmana.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 3°C

Pretežno oblačno

Četvrtak
Mogući pljuskovi

Max: 10°C
Min: 2°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana