Suzana Vasiljević: Portal Nova.rs namerno preneo samo deo izjave Studio B

Objavljeno: 27.06.2020. 20:14 Izmenjeno: 27.06.2020. 20:18

Nakon što je više državnih funkcionera zaraženo korona virusom, savetnica za medije predsednika Srbije Suzana Vasiljević poručila je za Blic da je predsednik Vučić dobro, a da će ukoliko se desi ikakva promena u njegovom zdravstvenom stanju, o tome obavestiti javnost. Suzana Vasiljević odgovorila je i na pitanje portala Nova.rs, koje je insinuiralo na moguće širenje virusa tokom izborne noći kada su Marko Đurić i Maja Gojković bili u izbornom štabu SNS-a. Problem je nastao kada je taj opozicioni portal namerno preneo samo deo njene izjave i tako cenzurisao savetnicu predsednika Republike.

Savetnica predsednika Srbije Suzana Vasiljević, nakon što je objavljena informacija da je više državnih funkcionera pozitivno na koronavirus, dobila je od portala NOVA.rs pitanje koje insinuira na moguće širenje virusa tokom izborne noći kada su državni funkcioneri, za koje je kasnije objavljeno da su zaraženi koronavirusom, bili u izbornom štabu SNS-a. Nikakva sramota nije biti zaražen i ukoliko se desi ikakva promena u zdravstvenom stanju predsednika, bićete obavešteni, kako vi tako i ostali mediji. To je bio jedini deo teksta koji je citirao portal NOVA.rs iz odgovora Suzane Vasiljević. Ipak, kompletna prepiska, iz koje se vidi da je njen odgovor cenzurisan i izvađen iz konteksta, bila je drukčija.

Poštovana Suzana, Marko Đurić je pozitivan na koronavirus, a rezultate testa čeka Maja Gojković. Oboje su bili u izbornoj noći u štabu SNS-a. Da li možemo da dobijemo neki komentar na tu temu?”
„Još uvek nema dokaza da virus napada samo članove SNS-a. Čujem da je mnogo ljudi u vašoj redakciji pozitivno, kao i da mnogi imaju simptome, a ne sećam se da ste baš svi bili to veče u sedištu SNS-a.”
„Nije tačno da je mnogo zaraženih u našoj redakciji. Svakako se testiramo. Za građane je važno da li su ugroženi predsednik i najviši funkcioneri Vlade.
„Sve si u pravu, ali nešto ne videh da kačite na vaš sajt imena zaraženih, a mislim da je jako važno da građani znaju da li je nekome od vas ugrožen život, ili ne daj bože da ste nekog zarazili, jer se novinari kreću mnogo više od predsednika. Nikakva sramota nije biti zaražen i ukoliko se desi bilo kakva promena u zdravstvenom stanju predsednika, bićete obavešteni kako vi tako i ostali mediji. Kao i do sada. Hvala na brizi, svakako.”

Inače, Suzana Vasiljević izjavila je ranije tokom dana za Blic da je predsednik Vučić dobro. Ukoliko se desi ikakva promena, obavestićemo javnost o tome, kao i do sada. Zahvaljujemo na brizi, poručila je savetnica predsednika Srbije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Vedro

Trenutna temperatura 31°C

Vedro

Sreda
Pretežno sunčano

Max: 32°C
Min: 21°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana