U Briselu o telekomunikacijama Tanjug

Objavljeno: 26.09.2016. 20:39 Izmenjeno: 27.09.2016. 11:45

U Briselu je završen prvi dan ovonedeljne runde tehničkog dijaloga Beograda i Prištine, a u Kancelariji za KiM za Tanjug su potvrdili da se danas razgovaralo o imovini Telekoma u pokrajini i najavil da se razgovori na istu temu nastavljaju i sutra.

Predviđeno je da ova runda tehničkog dijaloga traje do četvrtka, a da tema razgovora bude primena sporazuma o telekomunikacijima. Portparolka Evropske komsije Maja Kocijančić izjavila je za Tanjug da EU želi dogovor u oblasti telekomunikacija, ali da se na tome još radi.

”Mi želimo da se dogovor postigne ove nedelje, ali rad se nastavlja”, poručila je Kocijančić u izjavi za Tanjug u Briselu.

U okviru sporazuma o telekomunikacijama delegacije Beograda i Prištine uz posredovanje EU razgovaraju o imovini Telekoma Srbije na Kosovu, osnivanju ćerke-kompanije Telekoma na KiM, obezbeđivanju licenci za fiksnu i mobilnu telefoniju, dodeljivanju pozivnog broja + 383 za Kosovo, kao i o bezbednosti građanja zbog eventualnog presretanja poziva.

Delegaciju Beograda predvodi direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić, a Prištine ministarka za dijalog sa Beogradom Edita Tahiri.

U delegaciji Beograda, osim predstavnika Kancelarije za KiM i Kancelarije za koordinacione poslove u pregovaračkom procesu sa privremenim institucijama samouprave u Prištini, su i predstavnici Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, kompanije „Telekom“ i Regulatorne agencije za elektronske komunikacije i poštanske usluge ( RATEL).

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Vedro

Trenutna temperatura 25°C

Vedro

Subota
Mogući pljuskovi

Max: 17°C
Min: 12°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana