Sutra ponovljanje izbora na osam biračkih mesta Tanjug

Objavljeno: 10.04.2017. 10:39 Izmenjeno: 10.04.2017. 10:40

Izbori za predsednika Srbije biće sutra ponovljeni na osam biračkih mesta, po jednom u Kraljevu, Pančevu, Vršcu, Vrbasu, Topoli, Zrenjaninu, Bačkoj Palanci i beogradskoj opštini Zvezdara.

Predsednički izbori 2. aprila sprovedeni su na ukupno 8.396 biračkih mesta, a Republička izborna komisija donela je 5. aprila rešenje o ponavljanju izbora za predsednika Srbije na osam biračkih mesta na kojima je poništila glasanje.

Na ponovljenim izborima za predsednika Srbije na tih osam biračkih mesta pravo glasa ima 9.851 birača.

Za ponavljanje izbora na osam biračkih mesta odštampano je 9.900 glasačkih listića, od čega je 49 rezerva glasačkih listića od 0,5 odsto od konačnog broja birača na biračkim mestima na kojima se ponavlja glasanje.

Izbori će biti ponovljeni na biračkom mestu broj 77 (MZ „Mirijevo“ na teritoriji opštine Zvezdara), na biračkom mestu broj 11 (Dom kulture, Klek u opštini Zrenjanin), biračkom mestu 48 (OŠ „Branko Radičević“, Uljma na teritoriji grada Vršca), na biračkom mestu 11 (Klub penizonera, Glogonj na teritoriji grada Pančeva).

Ponavljanje izbora biće i na biračkom mestu 11 (OŠ „Sveti Sava“, Bačka Panaka), na biračkom mestu broj 5 (zgrada prve mesne zajednice u Vrbasu), na biračkom mestu broj 18 (Osnovna škola, Jelenac na teritoriji opštine Topola) i na biračkom mestu broj 10 (Osnovni sud u Kraljevu).

Glasački listići štampani su sa jednom, dve, tri ili četiri jezičke varijante, identični su onima sa izbora 2. aprila, sa naznakom da su izbori ponovljeni.

Glasački listići biće led sive boje, a kontrolni list za proveru ispravnosti glasačke kutije štampaće se na hartiji rezedo boje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 27°C

Pretežno vedro

Ponedeljak
Malo i umereno oblačno

Max: 29°C
Min: 19°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana