Narednih 10 dana raspodela paketa najstarijim sugrađanima Beoinfo

Objavljeno: 26.03.2020. 12:06 Izmenjeno: 26.03.2020. 13:24

Pripremanje paketa u „Štark areni” jedna od najvećih logističkih operacija sprovedenih na teritoriji Beograda, kaže Petronijević. 

Član Gradskog veća Dragomir Petronijević rekao je za TV Prva da je plan da se do kraja dana spakuje ukupno 30.000 paketa, te da oni budu distribuirani do opštinskih centara za socijalni rad, koji će nastaviti podelu paketa penzionerima sa primanjima manjim od 30.000 dinara.

– Juče smo spakovali 12.000 paketa, od kojih je oko 4.000 distribuirano ka opštinskim centrima. Jedan broj paketa će biti distribuiran svim opštinama do kraja dana, tako da od sutra naši najstariji sugrađani mogu da očekuju pakete na svojim adresama – pojasnio je Petronijević, koji u „Štark areni” rukovodi akcijom pakovanja i distribuiranja paketa.

Prema njegovim rečima, procedura je da penzionere poziva neko iz centra za socijalni rad, da najavi dostavu paketa, ostavi ga na pragu, pozvoni kako bi se uverio da je neko u stanu i potom da se odmakne.

– Mere zaštite su na najvišem nivou u „Štark areni”. Svako ko ulazi u deo gde se pakuju paketi, mora da prođe određenu proceduru, naime ljudi koji dolaze u kontakt sa namirnicama su obučeni na jedan način, oni koji iznose robu na drugi, a svi moraju da prođu medicinsku proceduru. Roba se pakuje na palete u streč foliji i otvara pred distribuciju – istakao je Petronijević.

Uspeli smo da za pet dana napravimo našu mini-fabriku, naveo je Petronijević i dodao da je to sigurno najveći logistički centar trenutno u Beogradu, te da je cela akcija jedna od najvećih logističkih operacija ikada sprovedenih na teritoriji Beograda.

– Nadam se da ćemo u narednih desetak dana uspeti da spakujemo svih 173.888 paketa i distribuiramo ih do opština, što znači da će ih u narednih petnaestak dana dobiti svi penzioneri, koji imaju primanja do 30.000 – rekao je Petronijević i zahvalio donatorima i svim ljudima koji pomažu u organizaciji ovog velikog posla.

Petronijević je apelovao na najstarije sugrađane da ostanu u svojim kućama, jer „se borimo protiv nevidljivog protivnika i samo disciplinom možemo da ga pobedimo”.

Golman FK „Crvena zvezda” Milan Borjan, koji pomaže u akciji pakovanja paketa u „Štark areni”, rekao je da bi voleo da još sportista, koji imaju jak imuni sistem, pomognu u ovom humanom radu i apelovao na građane da ostanu u svojim kućama i tako čuvaju starije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Oblačno

Trenutna temperatura 18°C

Oblačno

Utorak
Mogući pljuskovi

Max: 24°C
Min: 15°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana