Danas ističe rok za vanrednu prijavu imovine Tanjug

Objavljeno: 30.01.2017. 14:43 Izmenjeno: 31.01.2017. 15:26

Svi funkcioneri koji su imali promene u imovini i prihodima u vrednosti od oko 4.400 evra imaju rok do sutra da Agenciji za borbu protiv korupcije podnesu vanredni izveštaj o bitnim promenama u imovinskim kartama.

Funkcioneri koji su zaključno sa 31. decembrom prošle godine imali promene u imovini i prihodima, a koji prelaze iznos godišnje prosečne zarade bez poreza i doprinosa u Srbiji što je približno oko 4.400 evra, dužni su da do 31. januara tekuće godine podnesu Izveštaj o bitnim promenama.

Iz Agencije ukazuju i da je na osnovu zvaničnih podataka Republickog zavoda za statistiku, godišnja republicka prosečna neto zarada u prošloj godini 553.164 dinara.

Inače, redovni izveštaj o imovini i prihodima funkcioner podnosi u roku od 30 dana od dana stupanja na funkciju za sebe, svog supružnika, odnosno vanbračnog partnera i maloletnu decu s kojima živi u istom domaćinstvu, kao i u roku od 30 dana od dana prestanka funkcije.

Funkcioner kome je prestala funkcija dužan je da izveštaj o imovini i prihodima podnosi i jednom godišnje u naredne dve godine od prestanka funkcije.

Inače, funkcioner koji ne prijavi imovinu Agenciji ili daje lažne podatke o imovini u nameri da prikrije podatke može biti kažnjen zatvorom od šest meseci do pet godina, a funkcioneru koji je osuđen na ovu kaznu prestaje obavljanje javne funkcije i zabranjuje se sticanje javne funkcije u roku od deset godina od dana pravosnažnosti presude.

Kako je navedeno, funkcioner može biti kažnjen i novčanom kaznom od 10.000 do 50.000 dinara za prekršaj ako prijavi imovinu nakon isteka roka propisano zakonom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Vedro

Trenutna temperatura 27°C

Vedro

Ponedeljak
Promenljivo oblačno

Max: 32°C
Min: 20°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana