Šutanovac i Janković – liderstvo i partnerstvo Tanjug

Objavljeno: 22.04.2017. 15:55 Izmenjeno: 22.04.2017. 18:37

Predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac poručio je danas da će ta stranka biti „lider promena“, a Saša Janković, kojeg su demokrate podržale na predsedničkim izborima, najavio strateško partnerstvo sa tom strankom.

Šutanovac je u obraćanju ocenio da je bila dobra odluka da se pruži podrška Jankoviću na predsedničkim izborima.

U Srbiji se, kaže, mnogi danas bave pitanjem ko će biti lider opozicije, a za DS je najvažnije pitanje – ko će biti lider promena.

„Nikada se u Srbiji nisu desile promene, a da ih nije predvodila DS i jedino ona može da ih pokrene“, naveo je predsednik DS.

On je naveo i da DS želi da ponudi rešenje za probleme građana, kroz institucije:

„Znam da jedan deo javnosti očekuje da napustimo parlament, a drugi deo očekuje da mi ne učestvujemo u protestima na ulici. Nas su izabrali građani da zastupamo njihove interese, a to ćemo najbolje uraditi kroz institucije sistema“, rekao je Šutanovac.

On je dodao da je DS bila jedina koja je glasno rekla da je Ustav takav da Srbija ne može da napreduje, te da je Srbiji potrebno nezavisno sudstvo.

„U Srbiji svi mogu pristojno da žive ako je vode pristojni ljudi“,zaključio je Šutanovac.

Janković se zahvalio DS na podršci i najavio strateško partnerstvo sa tom strankom.

„Pokazali smo da u Srbiji ne moramo samo da se delimo i da ima onih koji znaju da rade zajedno, kao i da je moguća alternativa “puzajućoj dikataturi“ u kojoj živimo“, rekao je Janković na sednici.

On je pozvao građane da na lokalnim izborima, koji se sutra održavaju u nekoliko mesta u Srbiji, daju glas protiv Aleksandra Vučića.

„To je uvod u budućnost, pokazali smo da znamo da radimo zajedno, a verujem da možemo da pokažemo da ćemo i raditi zajedno. Očekujem da ću zajedno sa drugim ljudima koji su se u ovoj kampanji okupili zaista biti strateški partner DS-a“, poručio je Janković.

On je dodao i da predsednički izbori nisu bili fer i demokratski, te da se njegov tim ne bori samo za tačno prebrojavanje glasova, već za slobodu medija, nezavisno sudstvo, za poštovanje zakona i institucija.

„Radićemo i ubuduće u interesu građana i univerzalnih civilizacijskih vrednosti“, rekao je Janković i dodao da će iskoristiti svaku priliku da „građanima vrati osmeh, a istitucijama smisao“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 24°C

Pretežno vedro

Subota
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 32°C
Min: 20°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana