Sumnje u Obradovićev štrajk glađu Studio B

Objavljeno: 11.05.2020. 20:24 Izmenjeno: 11.05.2020. 21:41

Boško Obradović je za samo nekoliko sati prosao zanimljiv razvojni put – uspeo je da, od nasilnika koji fizički napada kolege poslanike, postane političar koji se za svoje ciljeve bori gandijevskim metodama, kao što je štrajk glađu, i zalaže se za dijalog i toleranciju, kažu za Studio B urednik u Srpskom telegrafu Borislav Kašanski i novinarka Informera Milica Dakić.

foto Tanjug

Oni sumnjaju da Obradović zaista štrajkuje glađu, navodeći da su viđene kese kako ulaze u njegov poslanički klub, u koga se Obradović povlači kada nema televizijskih kamera.

Svaki narodni poslanik ima pravo da izrazi svoje nezadovoljstvo i da se bori za svoje stavove, te sa te strane pohvaljujem poslanika Boška Obradovaća jer su mu ovaj put, za promenu, kaže novinarka Informera Milica Dakić, metode zaista nenasilne. Ono na šta nema pravo, nastavlja Dakićeva, jeste to da od svog štrajka glađu pravi performans bez jasnih razloga štrajka.

Borislav Kašanski iz „Srpskog telegrafa“ okarakterisao je Obradovićev štrajk glađu kao smešan i dodao da je on ukrao ideju, a zatim i pažnju svom kolegi Ševarliću, na koga se, smatra Kašanski, nakačio. Urednik „Telegrafa“ posebno ističe da je lider Dveri u svega nekoliko sati prošao zanimljiv razvojni put.

Naši sagovornici sumnjaju u istinitost tvrdnji Boška Obradovića da štrajkuje glađu. Oni navode da je viđeno da se u njegov poslanički klub unose kese i podsećaju na njegove izjave da je Marijan Rističević imao nož u rukama kada ga je on sa sledbenicima napao ispred Skupštine Srbije, da su migranti sprovođeni pod rotacijom u vreme policijskog časa, o plantaži marihuane u Moroviću i druge.

Sagovornici Studija B smatraju da opozicija uporno pokušava da umeša Evropu u naš politički život, u nadi da će ona u Srbiji postaviti izborne uslove slične onim u Makedoniji. Međutim, ističu, tamo su Gruevski i Zaev bili izjednačeni po podršci glasača, dok ovde, kažu, vladajuća stranka ima deset puta veću podršku od SZS.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Slaba kiša

Trenutna temperatura 12°C

Slaba kiša

Nedelja
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 18°C
Min: 11°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana