Sudovi od danas rade normalno, uz mere zaštite Tanjug

Objavljeno: 11.05.2020. 08:28 Izmenjeno: 11.05.2020. 14:30

Sudovi u Srbiji danas počinju sa normalizacijom rada, uz pravila ponašanja zaposlenih i stranaka koje su utvrdili Visoki savet sudstva i predsednici pojedinačnih sudova.

 

Propisano je obavezno nošenje maski i rukavica prilikom ulaska u sud, poštovanje pravila minimuma razdaljine između dve osobe, kako u sudnicama tako i u hodnicima, šalter salama banaka i pošti koje imaju pojedini sudovi.

Predviđene su i druge mere za očuvanje zdravlja, koje se tiču lične higijene, luftiranja prostorija i dezinfekcije, a koje su predsednici sudova detaljno propisali, prema specifičnostima svakog suda i pravila ponašanja istakli na svojim sajtovima i ulazu u sud.

Shodno zaključku Visokog saveta sudstva od 7. maja, propisane obaveze zaposlenih, zatim svih službi u sudu, kao i stranaka koje ulaze u sud, važiće od danas do proglašenja prestanka epidemije Covida 19, radi zaštite zdravlja.

Javna tužilaštva takođe kreću sa normalizacijom rada od sutra, s tim što će se na posao postepeno vraćati pojedine grupe zaposlenih kojima je buo omogućen rad od kuće tokom vanrednog stanja usled epidemije korona virusa.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Nedelja
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana