Sud odbio jemstvo Patrika Hoa Studio B

Objavljeno: 03.07.2018. 12:03 Izmenjeno: 04.07.2018. 12:08

Ni četvrti pokušaj saradnika Vuka Jeremića, Patrika Hoa da uz kauciju izađe iz zatvora nije urodio plodom jer je sud odbio njegovo jemstvo, a tužioci tvrde da imaju nove još čvršće dokaze.

Američki tužioci tvrde da su novi „jači“ dokazi o krivici bivšeg ministra spoljnih poslova Hong Konga Patrika Hoa više nego dovoljni za odbijanje kaucije i produženje pritvora u kome je Jeremićev saradnik više od sedam meseci. U podnesku od 18 stranica, koje je tužilaštvo podnelo Apelacionom sudu SAD, navodi se da su razgovori sa svedocima i nova dokumenta još više učvrstili i onako snažnu optužnicu.

Tužioci ističu da iz svega navedenog postoji ozbiljna opasnost da bi Hoov izlazak iz pritvora iskoristio za bekstvo. „Nije reč samo o riziku od njegovog bekstva, već ekstremnom riziku od bekstva!“, napisali su tužioci.

Podsetimo, bivši ministar unutrašnjih poslova Hongkonga i saradnik Vuka Jeremića, Patrik Ho u zatvoru je jer mu se na teret stavlja davanje mita afričkim zvaničnicima u vrednosti od oko tri miliona evra.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 12°C

Delimično oblačno

Sreda
Mogući pljuskovi

Max: 18°C
Min: 9°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana