Studio B najoštrije osudjuje navalentno ponašanje novinara TV N1 Studio B

Objavljeno: 16.11.2019. 16:03 Izmenjeno: 17.11.2019. 22:54

Uredjivački kolegijum Studija B najoštrije osudjuje jučerašnje navalentno ponašanje novinara televizije N1, koji je prešao sve granice pristojnosti i profesionalnog ponašanja prema predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Kao medijska kuća sa dugogodišnjom tradicijom, pamtimo mnoge situacije u kojima smo i sami insistirali na odgovorima nadležnih političara, čak i kada je to bilo opasno po život i bezbednost. Ipak, zapanjeni smo idejom da nekom od kolega padne na pamet da predsedniku države unosi telefon u lice i obraća mu se krajnje neformalnim i kolokvijalnim rečnikom, pogotovo kada je jasna njegova namera da na pitanje odgovori. Ne zato što je to Aleksandar Vučić, nego zato što je reč o predsedniku države i poštovanju državne institucije predsednika republike.

Insistiranje na odgovoru političara je legitimno pravo svakog novinara, koje smo uvek spremni da štitimo, ali verbalne napade, nevaspitano ponašanje i nepoštovanje državnih institucija ne spadaju u domen profesionalnog novinarstva.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 27°C

Pretežno vedro

Nedelja
Malo i umereno oblačno

Max: 29°C
Min: 19°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana