Studio B slavi 51. rođendan, „Najbeograđanka“ dr Marija Zdravković Studio B

Objavljeno: 01.04.2021. 08:38 Izmenjeno: 02.04.2021. 09:32

Povodom 1. aprila, Dana RTV Studio B, doktorki Mariji Zdravković dodeljeno priznanje „Najbeograđanin“.

Radio-televizija Studio B svoj rođendan tradicionalno slavi dodelom priznanja  „Najbeograđanin“. Izbor dobitnika pravi se na osnovu ukupnog doprinosa unapređenju života u Beogradu u prethodnoj godini.

Dobitnica 15. priznanja „Najbeograđanka“  po izboru RTV Studio B je dr Marija Zdravković, kardiolog, direktorka KBC Bežanijska kosa.

Rođena Beograđanka, završila Gimnaziju „Sveti Sava“ kao đak generacije i Medicinski fakultet u Beogradu kao student generacije,  doktor nauka, viši naučni saradnik. Na KBC Bežanijska kosa kao internista-kardiolog radi od 1999., direktorka KBC „Bežanijska kosa“ je od 2014. godine. Dobitnica je Povelje Srpskog lekarskog društva, nagrade Medicinskog fakulteta i počasna je građanka Zemuna.

Studio B dodeljuje priznanje „Najbeograđanka“ dr Zdravković u znak zahvalnosti njoj lično, ali i svim medicinskim i nemedicinskim radnicima u KBC Bežanijska kosa, za časno i predano obavljanje dužnosti i herojsku borbu  za zdravlje hiljada ljudi zaraženih korona virusom u Beogradu.

Dr Zdravković nagradu  je u jutarnjem programu uručila direktorka i glavna i odgovorna urednica Studija B Ivana Vučićević.

Studio B svim lekarima, sestrama i tehničarima u zdravstvu Srbije upućuje podršku i divljenje za profesionalan rad, humanost i izuzetne napore u spasavanju života obolelih u pandemiji Kovida 19.
Simbolično, specijalne povelje Studija B, u ime svih svojih kolega primiće  Tijana Miovčić, načelnica tehničke službe i Jovanka Rušić Ješić, glavna sestra KBC Bežanijska kosa.

Povodom rođendana našoj kući i zaposlenima stigle su brojne čestitke slušalaca, gledalaca i mnogih uglednih ličnosti, uz želje da još dugo trajemo.

Među prvima rođendan nam je čestitao zamenik gradonačelnika Goran Vesić. U našem jutarnjem programu tim povodom su gostovali predsednik opštine Zemun Gavrilo Kovačević, predsednik opštine Surčin Stevan Šuša, državni sekretar Ministarstva zdravlja dr Mirsad Đerlek, prof. dr Slavica Đukić Dejanović, novinar Dragiša Kovačević…

Radio Studio B prvi put  je pušten u etar davne 1970., a u moru državnih medija izdvajao se po neposrednosti i modernom izrazu bliskom slušaocima, dok je ujedino bio samostalan informativno, tehnički i ekonomski.

Studio B osnovala je grupa novinara okupljena oko dnevnog lista Borba, po uzoru na moderne stanice u svetu. Od male radio stanice iz garsonjere u zgradi Borbe, Studio B je izrastao u lidera u medijima kada je u pitanju izveštavanje o Beogradu i Beograđanima.

Mnogobrojnim rođendanskim čestitkama pridružio se i direktor časopisa Borba Andrija Jorgić.

Jedna od najblistavijih karijera na Studiju B bila je novinara i osnivača SOS kanala Dragiše Kovačevića. On je na našoj televiziji ostavio dubok trag, prošavši put od spoljnog saradnika pa sve do generalnog direktora.

Prvi ženski glas Studija B i prva spikerka bila je glumica Zlata Numanagić. Ona je zajedno sa Ivanom Bekjarevim postala legenda naše kuće, jer je bila deo istorijskog momenta Studija B.

Studio B nije samo medij jer je uveliko postao deo kulture, ali i istorije kako naše prestonice tako i cele Srbije.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 5°C

Pretežno vedro

Nedelja
Moguća kiša

Max: 6°C
Min: 4°C

Moguća kiša

Vremenska prognoza za 5 dana