Studentski centar “Beograd ” pripremio hranu za zdravstvene radnike i pacijente na sajmu Studio B

Objavljeno: 20.04.2020. 12:58 Izmenjeno: 20.04.2020. 17:58

Ustanova Studentski centar “Beograd ” organizovala je pripremu i isporuku hrane za pacijente koji se leče u privremenoj bolnici na Beogradskom sajmu, ali i za zdravstvene radnike koji dežuraju u Kovid bolnicama u Beogradu i eksperte iz Kine.

Nakon proglašenja vanrednog stanja u našoj zemlji, Ustanova Studentski centar „Beograd“ stavila je na raspolaganje sve svoje smeštajne i kadrovske kapacitete kako bi doprinela merama Vlade Srbije za sprečavanje širenja korona virusa. Kada su u pitanju smeštajni kapaciteti, u objektima Studentskog centra zbog nemogućnosti da se vrate u svoje zemlje, trenutno boravi preko 160 stranih studenata.

U Studentskom centru, nije izostala ni humanost, jer zaposleni u toj ustanovi, raspoređeni u tri smene, svakog dana odnose obroke za obolele od korona virusa u privremenu bolnicu na Sajmu, kao i do nekih lokacija gde su smešteni lekari koji dežuraju u Kovid bolnicama i eksperti iz Kine.

Svi obroci pripremaju se u restoranu “Studentski grad”, a prilikom pripreme hrane poštuju se sva pravila i programi dobre higijenske prakse, kažu u Studentskom centru. Svi radnici dostavu hrane vrše adekvatno opremljeni, a budući da se hrana priprema na dnevnom nivou, svim radnicima kojima je to potrebno, obezbeđen je i prevoz.

Jelovnik je napravljen prema zahtevima i standardima Vojske Srbije, a u saradnji sa nutricionistima iz Ustanove Studentski centar „Beograd“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Slaba kiša

Trenutna temperatura 22°C

Slaba kiša

Petak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 25°C
Min: 17°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana