Studenti za vakcinaciju da bi što pre bili u amfiteatrima Tanjug

Objavljeno: 26.01.2022. 17:26 Izmenjeno: 26.01.2022. 17:26

I rektor Beogradskog univerziteta Vladan Ðokić najavio je da će se u drugom semestru nastaviti tribine o vakcinaciji, uz predavanje ljudi iz oblasti medicinskih nauka.

foto Tanjug

 

Iako je ne samo u Srbiji, već i u Evropi veliki procenat mladnih nevakcinisan, nekolicina anketiranih beogradskih studenata kaže da podržava vakcinaciju kako bi se što pre vratili u amfiteatre.

To su za Tanjug rekli anketirani studenti u Studentskom gradu, među kojima je i studentkinja završne godine Poljoprivrednog fakulteta Marina Terzić koja kaže da nije vakcinisana, jer je nedavno preležala koronu, ali da to uskoro planira da učini.

„Smatram da je velika odgovornost naročito na nama studentima da treba da se vakcinišemo i da smo mi ti koji će da daju primer ostalima, kao i da napokon krenu predavanja u amfiteatrima“, rekla je Terzić.

Kaže da onlajn predavanja nisu dobra za studente, naročito za brucoše, jer je, dodaje, važno da steknu obavezu za učenje, predavanje i fakultet.

Sanja Čemerdžić, studentkinja Pravnog fakulteta, takođe navodi da nije vakcinisana, ali da planira to da učini kako bi pružila primer ostalima.

„Smatram da smo svi uočili koliko je težak život od kako nas je zadesila pandemija, tako da je u cilju svih nas da ovo što pre prođe“, rekla je ona.

Student doktorskih studija na Poljoprivrednom fakultetu Vukosav Golubović kaže da je vakcinisan i smatra da bi tebalo svi da se vakcinišu, a da je jedan od najvećih razloga taj da se studenti vrate svojim predavanjima i vežbama.

Ističe da su predavanja i vežbe i te kako važni studentima u procesu učenja i stvaranja novih veština.

Dragana Tepavčević, studentiknja na produženoj godini Poljoprivrednog fakulteta, podržava vakcinaciju i dodaje da je vakcinisana sa dve doze Sputnjik vakcine.

„Mislim da vakcina umnogome može da doprinese kraju ove situacije, odnosno prestanku epidemije“, rekla je Tepavčević.

Naime, danas je najavljeno da će na Fakultetu političkih nauka u Beogradu krajem februara biti održana tribina o vakcinaciji protiv kovida 19.

Prošle godine tribine o značaju imunizacije organizovane su na Ekonomskom, Rudarsko-geološkom, Pravnom, Matematičkom i Farmaceutskom fakultetu.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 9°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Malo i umereno oblačno

Max: 12°C
Min: 0°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana