Studenti FON-a šampioni sveta u rešavanju studije slučaja CBS Global Case Competition 2022 u Kopenhagenu Studio B

Objavljeno: 25.02.2022. 11:48 Izmenjeno: 25.02.2022. 11:48

Žiri je pohvalio tim studenata FON-a za timsku energiju, prezentaciju, inovativnu strategiju koja koristi tehnološka rešenja za unapređenje iskustva pri kupovini nakita kao i prilagođenu strategiju nastupa na međunarodnim tržištima.

Članovi Case Study Cluba FON-a: Dušan Višnjić, Aleksandra Krstajić, Marija Stojanović i Staša Stamatović postali su šampioni sveta na prestižnom takmičenju CBS Global Case Competition 2022 pod mentorstvom prof. dr Vesne Damnjanović, Rastka Damnjanovića i Vladimira Stojiljkovića. Podršku u pripremi pružili su Katarina Mirković i Stefan Ignjatović.

Finale takmičenja je organizovano u četvrtak 24. februara 2022. godine od strane Copenhagen Business School u onlajn okruženju. Na takmičenju je učestvovalo 300 timova iz celog sveta. Drugo mesto pripalo je timu iz Sjedinjenih Američkih Država, a treće timu iz Holandije.Početkom februara održana je prva runda takmičenja i zadata je studija slučaja od strane kompanije Pandora i za čije rešavanje su imali 24 sata. Zadatak studije slučaja odnosio se na definisanje strategije rasta kompanije kroz inovativni pristup prema mladim Y i Z generacijama. Studenti FON-a predložili su personalizovano iskustvo potrošača kroz primenu digitalizacije, blockchain i NFT tehnologije. Takođe, predložili su implementaciju rešenja na tržište Kine i Sjedinjenih Američkih Država kao i mogućnost skaliranja ponude i na druge segmente potrošača.Žiri je pohvalio tim studenata FON-a za timsku energiju, prezentaciju, inovativnu strategiju koja koristi tehnološka rešenja za unapređenje iskustva pri kupovini nakita kao i prilagođenu strategiju nastupa na međunarodnim tržištima. Žiri su činili predstavnici top menadžmenta kompanija Pandora, Microsofta, Carlsberga, Thornico kao i vodeće menadžment konsalting kuće Bain & Company.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 3°C

Delimično oblačno

Sreda
Promenljivo oblačno

Max: 7°C
Min: 2°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana