Gastro putovanje na Zemunskom keju – Street Food Festival by Birra Moretti počinje u četvrtak, 22. septembra i traje do nedelje, 25. septembra.
Prvi festival ulične hrane organizuje Turistička organizacija Gradske opštine Zemun.
Na Bogojavljenskom platou (kod restorana “Venecija“) okupiće se poznati gastro brendovi i Zemunski kej će tokom četiri festivalska dana postati pozornica svetskih kuhinja na otvorenom, na kojoj će se predstaviti odabrani predstavnici beogradske craft food scene. Na licu mesta pripremaće se sveži, zdravi i kvalitetni specijaliteti, a posetioci će imati prilike da uživaju u sjajnoj hrani, dobroj muzici i čarobnoj lepoti Dunava, odakle se sa festivalskog dela Zemunskog keja pruža jedinstven pogled na grad.
Street Food Festival ponudiće posetiocima uživanje u ukusima autentičnog američkog burgera, meksičkih takosa, specijaliteta kubanske i japanske kuhinje, prave napolitanske pice, italijanskih pasta i domaćih knedli. U okviru Festivala održaće se i specijalno izdanje posvećeno italijanskoj kuhinji, pored pice i paste, autentičnog kapreze burgera, biće i slatkiša, kanole, tiramisu, slatke kalcone i italijanske kafe.
Uz podršku poznatih imena gradske DJ scene, Zemunski kej će biti pretvoren u idealnu lokaciju za uživanje u savršenom spoju hrane i muzike, ali i u svemu što pruža opuštajući pogled na reku.
Festival je poznat i po kampanjama za zaštitu životne sredine i jedan je od prvih festivala u Evropi koji nastoji da maksimalno smanji upotrebu plastične ambalaže, zato će se uz pomoć Ball Packaging Europe kompanije koristiti samo čaše napravljene od čistog aluminijuma. Cilj ove inicijative jeste podizanje svesti o zaštiti životne sredine i značaju koji reciklaža ima za očuvanje planete Zemlje.
Poslednjeg festivalskog dana, u nedelju, 25. septembra, posetioce čeka posebno iznenađenje jer u goste od 17 do 19 časova stiže Rock radio i kvalitetan zvuk.