Strateško partnerstvo Srbije i Kine Studio B

Objavljeno: 15.12.2021. 13:33 Izmenjeno: 16.12.2021. 09:45

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković sastao se sa ambasadorkom Kine Čen Bo i u razgovoru izrazio zadovoljstvo zbog kontinuiranog jačanja prijateljstva, političkog dijaloga na visokom i najvišem nivou i sveobuhvatnog strateškog partnerstva dve zemlje.

Selaković je ukazao i da nedavna poseta ministra inostranih poslova Vang Jia predstavlja još jednu potvrdu čeličnog prijateljstva i da je pokazatelj toga da je, uprkos pandemiji virusa korona, politički dijalog Srbije i Kine veoma intenzivan.

Kada je reč o ekonomskoj saradnji Srbije i Kine, Selaković je konstatovao da je veoma značajno to što trgovinska razmena beleži konstantan rast, i napomenuo da je zahvaljujući saradnji u okviru formata „Pojas i put“ i Kina-CIEZ ona utrostručena u poslednjih pet godina.

„Zadovoljni smo i visoko cenimo rad kineskih kompanija u Srbiji na zajedničkim projektima u oblasti infrastrukture i energetike“, rekao je Selaković, a saopštilo Ministarstvo.

Podvukao je da dinamika realizacije većine projekata ide dogovorenim tempom, a da se neki realizuju i brže od rokova predviđenih ugovorom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Ponedeljak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana