Stojčić:Neće biti gradnje na zelenim povrsinama oko blokova Tanjug

Objavljeno: 31.01.2022. 14:41 Izmenjeno: 31.01.2022. 14:41

Gradski urbanista je naglasio da neće biti proširenja ni izgradnje Ulice kneza Višeslava, kao i da to nije bila tema zbog „Avala filma”, već zbog potreba Beograda.

Gradski urbanista Marko Stojčić izjavio je  da ni na koji način neće biti moguća bilo kakva gradnja na zelenim površinama u okviru savskih blokova, što će biti i definisano planom detaljne regulacije.

Stojčić je na sednici Skupštine grada objasnio da će, nakon sutrašnje javne sednice Komisije za planove Skupštine grada, biti prihvaćene inicijative građana koje se odnose na izgradnju u savskim blokovima, kao i izgradnju infrastrukture za potrebe Plana detaljne regulacije za nekadašnji „Avala film”.

„To znači da ni na koji način neće biti moguća bilo kakva gradnja na zelenim površinama u okviru savskih blokova, što će biti i definisano planom detaljne regulacije. To ujedno znači da ćemo sutra izbaciti iz plana generalne regulacije taj deo grada, kako ne bi bilo bojazni da će se nešto tako ipak dogoditi. Gradnje na otvorenim zelenim površinama u savskim blokovima neće biti“, pojasnio je Stojčić.

On je istakao da će i druga grupa primedaba građana koja se tiče eventualne izgradnje infrastrukture za potrebe plana detaljne regulacije za nekadašnji „Avala film“ takođe biti izbačen u planu generalne regulacije.

„Svako ko tamo živi zna da je taj deo grada sve zakrčeniji, ali i tu nam predstoji razgovor sa građanima i svim zainteresovanim nevladinim organizacijama, grupama građana“, rekao je Stojčić.

Obrazlažući odluku o usvajanju plana strateških i operativnih ciljeva razvoja Beograda za period od 2020. do 2030, Stojčić je rekao da će taj dokument biti ulazni podatak za nastavak rada na izradi najvažnijeg plana za Beograd, Generalnog urbanističkog plana do 2041. godine.

„To je u tehničkom smislu plan na osnovu kog će se sprovoditi odluke, odnosno zakljčci iz ovog strateškog plana. Ti zaključci će se dodatno razrađivati i nadamo se u trećoj trećini ove godine, da će se taj dokument naći pred gradskim odbornicima“, poručio je Stojčić.

Odbornici Skupštine grada usvojili su na današnjoj sednici i Planove detaljne regulacije za deo bloka između ulica Admirala Geprata, Kneza Miloša, Balkanske i Nemanjine, kao i za blok između Vojvođanske, Surčinske i Ulice Dušana Vukasovića.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Oblačno

Trenutna temperatura 3°C

Oblačno

Petak
Oblačno

Max: 6°C
Min: 3°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana