Sto sadnica za nestale tokom sukoba u bivšoj Jugoslaviji Studio B

Objavljeno: 10.12.2020. 13:40 Izmenjeno: 10.12.2020. 13:40

Međunarodni komitet Crvenog krsta zasadio je u Beogradu sto sadnica u znak sećanja na nestale tokom sukoba u bivšoj Jugoslaviji tokom devedesetih godina.

Sudbina više od 10.000 ljudi koji su nestali devedesetih godina tokom sukoba u bivšoj Jugoslaviji i dalje nije rasvetljena. Na Međunarodni dan ljudskih prava, simbolično, čelnici grada Beograda, Međunarodnog komiteta Crvenog krsta i predstavnici Komisije za nestala lica Vlade Republike Srbije zasadili su sadnice na levoj obali Save i poslali jasnu poruku- da su uz njihove porodice čiji se bol ne umanjuje uprkos godinama koje prolaze.

Pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović poručio je da će grad Beograd nastaviti da podržava aktivnosti državnih organa koji predano rade na tome da se pronađu svi nestali, kako bi njihove porodice mogle da se na dostojan način oproste od svojih najmilijih.

Međunarodni komitet Crvenog krsta pokrenuo je pre dve godine petogodišnji plan koji podrazumeva traženje informacije u arhivima međunarodnih organizacija i vojnih jedinica koje bi mogle dovesti do otkrivanja grobnih mesta nestalih lica.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Vedro

Trenutna temperatura 26°C

Vedro

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 36°C
Min: 23°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana