Sto novih stabala za zeleniji Beograd studio b

Objavljeno: 10.11.2022. 16:41 Izmenjeno: 10.11.2022. 16:41

Zamenica gradonačelnika je istakla zahvalnost kompaniji „GTC” i naglasila da briga o zdravoj životnoj sredini ima veliku važnost za grad Beograd.

Zamenica gradonačelnika Vesna Vidović učestvovala je, zajedno sa Ziv Gigijem, izvršnim direktorom kompanije „GTC” i sekretarkom za zaštitu životne sredine Ivanom Vilotijević početku sadnje sto stabala mladog drveća na levoj obali Save pored mosta „Gazela”. Događaju je prisustvovala i izvršna direktorka JKP „Zelenilo – Beograd” Nataša Šišaković kao i radnici ovog gradskog preduzeća.

– Sve što čini život u Beogradu boljim, za nas je razlog da se okupimo. Kada je reč o akciji kao što je ova, danas želim da je istaknemo i učinimo vidljivom, jer takve akcije podižu svest kod celokupnog stanovništva i svih nas. U okviru strategije o pošumljavanju grada Beograda, naš plan je da do 2030. godine imamo pošumljenost grada Beograda preko 22 odsto, ne računajući zelene javne površine. Zahvaljujem kompaniji „GTC” koja ovom akcijom pokazuje kako izgleda društvena odgovornost na delu i radujem se što učestvujem u rastu i razvijanju Beograda, koji će biti, verujem, još napredniji, zdraviji i bolji kad ovo drveće poraste – dodala je Vidović.

Izvršni direktor kompanije „GTC” Ziv Gigi je istakao da ova kompanija, koja se bavi izgradnjom savremenog poslovnog prostora, želi da obezbedi najbolje moguće uslove za rad, zasnovane na principima dobrobiti i održivosti.

– Želimo da podsetimo našu zajednicu koliko je važno voditi računa o kvalitetu vazduha koji udišemo, kroz unapređenje prirodnog okruženja i menjanje svakodnevnih životnih navika. Ako mi, kao investitori u gradnji primenjujemo najsavremenije standarde zelene gradnje i uspemo da podstaknemo naše klijente i zakupce da učine to isto u svojim prostorima, samo naše zajedničke akcije mogu doneti pozitivnu promenu – rekao je Gigi.

On je istovremeno podsetio i da 17. novembra ova kompanija otvara svoj najnoviji poslovni objekat i privodi kraju još jednu značajnu investiciju u Beogradu – projekat „GTC X” koji na tržište donosi 17.000 kvadrata poslovnog prostora u bloku 41 na Novom Beogradu u Bulevaru Milutina Milankovića.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Petak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana