Stimulativne mere pripadnicima vojske, Ministarstva odbrane Tanjug

Objavljeno: 25.12.2017. 14:04 Izmenjeno: 25.12.2017. 16:02

Ministar odbrane Aleksandar Vulin uručio je u Velikoj ratnoj sali Starog generalštaba nematerijalne stimulativne mere nagrađenim pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije koji su se svojim radom i zalaganjem istakli u godini koja je na izmaku.

Reč je o nematerijalnoj stimulativnoj meri iz nadležnosti ministra odbrane a koja podrazumeva sedmodnevni odmor s jednim članom porodice u jednom od objekata Ministarstva odbrane i Vojske Srbije namenjenim za odmor i rekreaciju na Tari, u Vrnjačkoj Banji ili Moroviću. Nagrade, sedam dana besplatnog boravka u hotelu „Omorika“ na Tari, ove godine dobilo je ukupno 351 vojnik, podoficir, oficir i civilno lice koji su se u godini na izmaku istakli svojim radom i zalaganjem i postigli zavidne rezultate u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije.

„Predsednik Republike Srbije i vrhovni komandant Vojske Srbije, Aleksandar Vučić, dao je jasnu naredbu, a to je da želi jaku i zadovoljnu vojsku“ , istakao je ministar odbrane i dodao da se vojska pravi jakom tako što se obnalvja najsavremenijim naoružanjem, obučava i oprema a čcini zadovoljnom podizanjem materijalnog statusa njenih pripradnika.

„Kada znam za svakog od vas koliko je puta već zaslužio ovu nagradu i mnogo veću nagradu nego što je ova, osećam se ponosnim što predstavljam deo tog stroja i što mogu da kažem da ćemo nastaviti da jačamo vojsku ali i da je činimo zadovoljnom,“ istakao je Vulin, saopštilo je Minsitarstvo odbrane.

Prema njegovim rečima, zakonskim rešenjima koja će biti usvojena iduće godina, biće omogućeno da se u Vojsci ostane duže, da svi, od profesionalnog vojnika pa do profesora, istraživača, dodbiju prostor da ostanu do penzije.

On je obećao i da će stambena izgradnja, koja je porodicama pripadnika vojske najportrebija bude brža, masovna, istakavši da onaj ko uđe u Vojsku Srbije treba samo da da sve od sebe, da voli Srbiju, a Srbija i Vojska Srbije će brinuti o njemu.

„Učili ste, radili, vežbali, nekada spasavali tuđe živote – sve što ste radili vredno je zahvalnosti, više nego nagrade. Znam da razumete da i na ovaj način hoćemo da vam pokažemo koliko vas cenimo, poštujemo, koliko vas volimo,“ rekao je on.

Komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović je u ime nagrađenih zahvalio na uručenim stimulativnim merama, naglasivši da je reč o vrlo pozitivnoj novini.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Vedro

Trenutna temperatura 24°C

Vedro

Sreda
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 36°C
Min: 23°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana