Stefanović:Važno da naše fabrike održe proizvodnju oružja tanjug

Objavljeno: 15.07.2022. 15:39 Izmenjeno: 15.07.2022. 15:39

Ministar je istaka da je za Srbiju posebno u današnjim izazovnim vremenima važno da naše fabrike održe proizvodnju naoružanja i opreme za Vojsku Srbije i nastave sa radom na razvojnim projektima sa našim vojnim institutima.

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović sastao se sa predstavnicima Ministarstva finansija i Ministarstva rudarstva i energetike, a na sastanku su razmatrana rešenja problema i izazova sa kojima se u svom poslovanju susreću fabrike naše odbrambene industrije.

Stefanović, koji je prošle nedelje razgovarao sa rukovodstvom vojnih fabrika i predstavnicima Samostalnih sindikata metalaca, istakao je da je za Srbiju posebno u današnjim izazovnim vremenima važno da naše fabrike održe proizvodnju naoružanja i opreme za Vojsku Srbije i nastave sa radom na razvojnim projektima sa našim vojnim institutima.

Na sastanku usaglašen je Predlog zaključka kojim se sprovodi konverzija potraživanja državnih poverilaca u stalni kapital preduzeća „Zastava oružje“ iz Kragujevca koji će biti upućen Vladi, dok se nastavlja interresorno usaglašavanje za „Milan Blagojević“ iz Lučana.

Ove konverzije u prethodnom periodu izvršene su za fabrike „Prva iskra-namenska proizvodnja“ iz Bariča, „Prvi partizan“ iz Užica i „Prva petoletka-Namenska“ iz Trstenika, što im je olakšalo poslovanje i omogućilo da se posvete podizanju kapaciteta i modernizaciji pogona.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Nedelja
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana