Stefanović:Ponosan sam što Srbija ima snage da traži pravdu i istinu Tanjug

Objavljeno: 04.08.2019. 15:05 Izmenjeno: 04.08.2019. 20:19

Akcija „Oluja“ nesumnjivo je bila najteže etničko čišćenje počinjeno na tlu Evrope od Drugog svetskog rata do danas, praćeno izvršenjem najtežih krivičnih dela protiv civilnog stanovništva i to pre svega starih, žena i dece, kaže potpredsednik vlade Nebojša Stefanović.

U izjavi za medije napominje da je od tada do danas potpuno očigledno da hrvatske vlasti nisu spremne da učine bilo šta kako bi kaznile počinioce ovih strahovitih zlodela, te da Srbi koji su preživeli ova ogromna stradanja od Hrvatske teško da mogu da očekuju bilo kakvu pravdu.

„Ponosan sam na Srbiju koja je konačno počela da neskriveno govori o ovim teškim zločinima i svemu što se dešavalo tokom Oluje, da pomaže svoj narod koji je izbegao iz Hrvatske i da gaji kulturu sećanja na progon i stradanje našeg naroda“, naveo je Stefanović.

Ponosan je, kaže, na Srbiju koja „danas ima snage da na svakom mestu traži istinu i pravdu za srpske žrtve i za sve ljude koji su izgubili svoje najmilije i imovinu tokom ove operacije etničkog čišćenja i to posle mnogo, mnogo godina ćutanja prethodnih vlasti u našoj zemlji koje nisu smele ni da se oglase najobičnijim saopštenjem kojim bi osudili zločinačko ubijanje i proterivanje sa ognjišta našeg naroda“.

Vlada i predsednik Srbije danas se odlučno bore za svoj narod i njegovo pravo na život, ali i da se nikada ne zaborave ovi zločini i ogromno stradanje, naveo je Stefanović u izjavi za medije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Nedelja
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana