Stefanović:Opozicija crta metu na čelu Vučiću svaki dan Tanjug

Objavljeno: 06.12.2019. 19:48 Izmenjeno: 06.12.2019. 19:48

Potpredsednik Srpske napredne stranke Nebojša Stefanović izjavio je večeras da je opozicija ta koja crta metu Aleksandru Vučiću na čelu, odbacujući kao licemerne njihove tvrdnje da vlast to čini Draganu Ðilasu.

„To je toliko licemerno i monstruozno, jer su oni ti koji crtaju mete Aleksandru Vučiću na čelu, bukvalno svaki dan“, rekao je Stefanović za TV Prva, komentarišući tvrdnje opozicije da je situacija u medijima lošija od kada su počeli razgovori sa Evropskim parlamentom i da vlasti crtaju metu na čelu Draganu Ðilasu.

Povodom predstojeće runde međustranačkog dijaloga uz posredstvo predstavnika Evropskog parlamenta iduće nedelje, Stefanović je rekao da je mnogo urađeno na unapređenju izbornih uslova u odnosu na one koji su važili 2012. godine.

„Mi radimo po onim zakona i izbornim uslovima koji su važili 2012. kada smo izašli kao opozicija i pobedili. U međuvremenu izborni uslovi su unapređeni. Mnogo je urađeno na biračkim spiskovima, na ravnopravnijoj zastupljenosti u medijima, na kontroli čitavog procesa, na tome da građani mogu da provere sve kada budu glasali, elektronskog usaglašavanja…“, rekao je Stefanović koji je na čelu Radne grupe za unapređemnje izbornih uslova.

On je podsetio da je Vlada danas uputila predloge pet kandidata za formiranje Nadrozornog odbora, čije formiranje Stefanović očekuje u skorije vreme, a što, kako kaže, opozicija dok je bila na vlasti, nikad nije učinila.

Taj odbor, kako je naglasio, pored ostalog, treba da prati rad štampanih medija i Interneta.

On smatra da za opoziciju izborni uslovi neće nikada biti dovoljno dobri, jer zna da će izgubiti.

„Nije to stvar da li su izborni uslovi za njih dovoljno dobri, već što oni znaju da rezultat koji će postići kod građana Srbije ne može da zadovolji njihove apetite.

„Neki ne bi prešli jednocifren broj, a za neke je pitanje da li bi prešli cenzus“, rekao je Stefanović.

„Kada su svesni toga, kažu da je bolje da ne izađu na izbore jer će tu pokazati svoju nemoć i onda kažu “hoćemo da bojkotujemo izbore““, ukazao je on.

Smatra da je opozicija na taj način pokazala potpunu nemoć, i da vodi kampanju laži od jutra do mraka.

„Trvdili su da su izrečene pretnje životu Bojana Pajtića, pa smo utvrdili da je to uradio njihov aktivista. Nosili su vešala na protestu, pa su tvrdili da su to nosili aktivisti SNS-a, da bismo njih optužili, ali se ispostavilo da su to aktivisti Dveri“, podsetio je Stefanović.

Jedan od učesnika protesta „Jedan od pet miliona“, koji je upao u RTS, nakon hapšenja je tvrdio da mu je policija uskraitla pravo da jede, što se ispostavilo kao laž, dodao je potpredsednik SNS.

Kao sledeću laž opozicije naveo je tvrdnje da niko od njih nije učestvovao u paljenju knjige Gorana Vesića, nego da je to podmetnuo neko iz SNS, za šta se ispostavilo da je to uradio jedan od aktivista Ðilasove stranke.

„Jedna laž stiže drugu laž“, zaključio je Stefanović.

On je rekao i da su besmislice tvrdnje da su intenzivirani napadi na SzS, a da to što odbijaju da gostuju na nekim medijima govori o tome da nemaju šta ni da kažu.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Utorak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana