Stefanović:Novi set neistina Dragana Ðilasa Tanjug

Objavljeno: 26.02.2018. 14:59 Izmenjeno: 26.02.2018. 19:09

Član Predsedništva SNS Nebojša Stefanović kaže da je Dragan Ðilas nastavio sa „kampanjom laganja Beograđana iznošenjem novog seta neistina“, pa ponavlja kako aktuelna gradska vlast nije izgradila nijedan vrtić.

„Očigledno mu nije bilo dovoljno što je uhvaćen u brutalnoj laži da je izgradio školu “Danilo Kiš“ u naselju Stepa Stepanović, što je tek posle desetak dana i sam priznao da nije tačno, već nastavlja da ponavlja laži kako aktuelna gradska vlast nije izgradila nijedan vrtić“, rekao je Stefanović, a saopštila SNS.

Ne veruje, kaže, da Ðilas pati od amnezije i da nema načina da se uveri da su u poslednje četiri godine otvoreni novi vrtići „Mala Sirena“, „Zvončica“ i „Dragan Laković“, već da svesno pokušava da obmane građane.

„Ne samo da ih laže o prošlosti, već i o budućnosti, obećavajući im besplatne vrtiće“, dodao je Stefanović.

stef-djilas2

„Verovatno misli da su građani zaboravili da je u vreme njegove vladavine cena vrtića bila 9.700 dinara, a da je danas 5.590 dinara i da je upisano čak 20.000 mališana više, nego dok je Ðilas vodio Beograd. Zbog skoro duplo skupljih vrtića, više od 15.000 roditelja tužilo je Grad i troškove Ðilasove bahatosti danas plaćaju svi Beograđani“, rekao je Stefanović.

Navodi i da to kako je Ðilas brinuo o najmlađim sugrađanima, najbolje pokazuje „otimanje “Pionirskog grada“ od dece“, gde je sagradio kuću „Velikog brata“.

„Umesto da to bude mesto za igru mališana, on je taj prostor koristio kako bi svojim firmama obezbedio ogromnu zaradu. Godišnji zakup za svoje “rijaliti poslovanje“ plaćao je svega 15.000 evra, a otimanjem od dece zaradio je milione“, kazao je Stefanović.

Dodaje i da ne veruje da je Ðilas neobavešten i da zna da su napravljeni novi domovi zdravlja na Labudovom brdu, u Jajincima i Malom Mokrom Lugu, ali da se nada da bi „hiljadu puta ponovljena laž mogla da postane istina u nekom trenutku“.

„Očigledno se uzda u to i da su građani zaboravili da je rekonstrukciju Bulevara kralja Aleksandra preplatio 650.000 miliona dinara i da je podzemne kontejnere, koji se raspadaju, platio šest miliona evra. Naravno da ga nije bilo briga, jer nije trošio svoj novac, već novac svih Beograđana“, podvukao je Stefanović.

Kako kaže, dok je gradska kasa bila u sve većem minusu, računi Ðilasovih firmi bili su u sve većem plusu.

„Dok je Beograd zadužio za 1,2 milijarde evra, promet njegovih preduzeća bio je 19 milijardi dinara, što nisu mogle da ostvare ni mnoga gradska preduzeća, koja se bave stvarnim poslom, a ne prodajom magle „, rekao je Stefanović.

Dodaje i da Ðilas ponajmanje ima pravo da govori da „zemlja ulazi u fašizam“, jer je „jedino vreme kada je država mogla da se poredi sa fašističkim periodom vreme kada su na na ulicama ubijani politički neistomišljenici, poput Ranka Panića, kada su Ðilas i Tadić više stotina hiljada ljudi ostavili bez posla“.

„Ne znam odakle Ðilasu moralno pravo da govori kako se brine za ljude, kada su on i njegovi partijski drugovi ostavili ljude na ulici, razorili njihove fabrike, oterali desetine hiljada mladih u inostranstvo, jer ovde nisu imali budućnost. Ne čudi što se tada u medijima nije moglo čuti bilo kakvo kritičko mišljenje o Ðilasu i predstavnicima vlasti DS, jer bi uvek usledio poziv iz Ðilasove marketinške agencije i pretnje da će povući novac za marketing iz tih medija „, navodi Stefanović.

Kako kaže, Ðilas je „istinski tvorac nove vrste cenzure“ koja je tada postojala u našoj zemlji „o čemu su svedočili mnogi novinari i urednici iz tog perioda“.

„Uprkos tome što Ðilas nastavlja da laže Beograđane, verujem da se vreme njegove vladavine nikada neće vratiti, da građani više neće strahovati da će ih neko pljačkati, kako bi napunio sopstvene džepove, bez obzira na sva udruživanja zarad fotelje „, zaključio je Stefanović.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana