Stefanović:Nećemo tolerisati napade ne policiju i novinare Tanjug

Objavljeno: 24.03.2019. 08:52 Izmenjeno: 24.03.2019. 16:07

Policija je prilikom prošlonedeljnog upada predstavnika Saveza sa Srbiju u RTS postupila pristojno i trpeljivo, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

foto Tanjug

„Policajci su primenjivali silu samo prema izgrednicima koji su bili nasilni prema policajcima ili su direktno ugrožavali bezbednost drugih ljudi“, rekao je Stefanović za današnju „Politiku“.

Do sada, naveo je, nije bilo nijedne pritužbe koja je podneta beogradskoj policiji, tužilaštvu ili Sektoru unutrašnje kontrole.

„Mislim da su u skladu sa situacijiom, provokacijama kojima su bili izloženi i stepenom agresije pojedinih demonstranata, policajci reagovali u skladu sa zakonom. Zaštitili su novinare i uspostavili javni red i mir koji je bio narušen“, kazao je ministar.

Na pitanje da li je zadovoljan reagovanjem pravosuđa na događaje proteklog vikenda, Stefanović je naveo da će jedan deo ljudi ući u krivični postupak, a jedan deo njih je oslobođen u prekršajnom postupku.

„Bilo mi je važno da pošaljemo poruku da nisu dozvoljeni napadi na policajce, novinare ili ugrožavanje života i bezbednosti drugih ljudi“, istakao je ministar.

Na pitanje kako niko od lidera opozicije, koji su predvodili protest te večeri, nije uhapšen, Stefanović je odgovorio da je takva bila procena tužilaštva.

Prema njegovim rečima, novinari mogu slobodno da rade svoj posao i to se vidi u potpunoj raznolikosti pisanja različitih medija o različitim temama.

„I to je dobro, to je demokratija“, kazao je Stefanović, navodeći da se u svakom od slučaja napada i pretnji novinarima posvećuju s jednakom pažnjom i policija odmah po prijavi reaguje.

„Kao što ste videli, u velikom broju slučajeva smo vrlo brzo došli do počinilaca i priveli ih tužilaštvu“, istakao je Stefanović.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 26°C

Delimično oblačno

Petak
Mogući pljuskovi

Max: 27°C
Min: 19°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana