Stefanović:Matursko veče provedite bez alkohola i droge Tanjug

Objavljeno: 24.05.2019. 12:04 Izmenjeno: 30.05.2019. 11:46

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović pozvao je učenike završnih razreda srednjih škola da se na svojoj maturskoj večeri ponašaju odgovorno, a da će policija učiniti sve da oni srećno i bezbedno proslave završetak srednje škole.

 

On je maturantima, u Sportskom centru „Olimp“ u Beogradu , u projektu „Matura 2019“, rekao da je matursko veče dobar ispit zrelosti i zamolio ih da to veče izbegavaju alkohol, kao i da, ako ga konzumiraju, ne sedaju za volan.

„Svojim primerenim i odgovornim ponašanjem budite pozitivan primer vršnjacima i budućim generacijama i pokažite da možete dobro da se provedete bez alkohola i droge. Pozivam vas da na maturskoj večeri budete odgovorni, a MUP će se potruditi da zaštiti vašu bezbednost i da vaša proslava mature protekne u najboljem redu“, rekao je ministar.

On je maturantima rekao da se ne ustručavaju da traže pomoć i zaštitu ako bude potrebe, kao i da se obrate policiji u svakoj situaciji i postave pitanja koja imaju.

„Hoćemo da saslušamo vaše primedbe i predloge“, rekao je ministar policije.

Projekat „Matura 2019“ realizuje se u saradnji s Ministarstvom prosvete, Ministarstvom državne uprave, Ministarstvom zdravlja, Ministarstvom omladine i sporta, Kancelarijom za borbu protiv droga Vlade Srbije, Agencijom za bezbednost saobraćaja…

U Sportskom centru „Olimp“ danas su prikazani i spotovi „Poziv na ples“ u kome se maturanti pozivaju da matursko veče provedu bez droge, alkohola i nasilja, kao i spot u kome javne ličnosti daju pozitivne poruke maturantima.

Upriličen je i muzički program, a maturanti su imali imali priliku i da zaplešu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Petak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana