Stefanović: Zaplenjeno 2,5 tona narkotika, ozbiljna borba Tanjug

HronikaHronika Pocetna 07. 07. 2019. 12:10:37

Srbija je ušla u ozbiljnu borbu protiv narkotrafikinga i do polovine ove godine zaplenjeno je čak 2,5 tone narkotika, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović

Stefanović  je  rekao da je tokom prva dva dana festivala „Egzit“ uhapšeno 96 osoba i zaplenjeno 22 kilograma različitih narkotika.

„To je upozorenje za sve one koji razmišljaju da se bave time, a posebno mi je važno da je policija u poslednje dve godine uspela dobro da sagleda i razbije ozbiljne kriminalne grupe koje su se bavile distribucijom narkotka“, rekao je ministar.

On je rekao da ranije nije postojala ozbiljna borba protiv narkotrafikinga i pohvalio sve one koji su se posebno angažovali da Srbija sada beleži značajne rezultate na tom polju.

„Upozoravamo i dalje na opasnosti od narkotika, imaćemo prisutan veliki broj policajaca, što prikriveno, što u civilu i trudićemo se pronađemo svaki gram droge, privedemo odgovorna lica i bićemo ostri prema narko dilerima“, rekao je on.

Ministar policje rekao da se najveće narko grupe ne nalaze na teritoriji Srbije niti je Srbija za njih zanimljiva kao tržiste, već da ih pre svega, interesuje tržiste Zapadne Evrope.

„Ali neki od naših kriminalaca učestvuju u distribuciji na ta tržista i zato jedan deo droge završava i na našem. Učinićemo sve što možemo da zaštitimo zdravlje naših građana, posebno dece i nastojaćemo da sprečimo situacije u kojima neko može da im ponudi drogu“, rekao je Stefanović.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 16°C

Pretežno oblačno

Četvrtak
Malo i umereno oblačno

Max: 18°C
Min: 10°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana