Stefanović: Vojska ostvarila značajan napredak u 2021. Tanjug

Objavljeno: 19.01.2022. 13:55 Izmenjeno: 19.01.2022. 20:52

On je to izjavio nakon predstavljanja rezultata analize stanja, operativnih i funkcionalnih sposobnosti Vojske Srbije za 2021. godinu kojem je prisustvovao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Prošla godina je prva godina posle dosta vremena u kojoj imamo veći priliv oficira, podoficira i profesionalnnih vojnika kao i vojnika na dobrovoljnom odsluženjeu vojnog roka od njihovog odlaska, a nabavili smo i veliku količinu oružja, opreme koji su nedostajali vojsci, izjavio je  ministar odbrane Nebojša Stefanović.

Stefanović je rekao da Vojska svakog dana dostiže nove sposobnosti i najavio da će ove godine biti značajne nabavke naoružanja i opreme, ali i novih stanova za pripadnike VS.

Ministar odbrane je podstio da će od ovog meseca svi zaposleni u VS i Ministarstvu odbrane dobiti povećanje plata od osam odsti i dodao kako će Ministarstvo iz sopsrtvenih sredstava obezbediti dodatno povećanje plata od 10 odsto priradnika Garde koji izvode veoma složene i obimne zadatke.

On je zahvalio na podršci predsedniku Srbije Vučiću bez čije pomoći ne bi bilo moguće opremanje VS značajnim nedostajućim sredstvima i opremom, ali i svima u Generalštabu i Ministarstvu koji su svojim angažmanom doprineli napretku sistema odbrane.

„Srbija nije nikome pretnja. Naoružava se u obimu koji je potreban jedinicama da odbrane Srbiju. Ne trkamo se ni sa kim, nego se naoružavamo samo onoliko koliko je potrebno da se odbrani zemlja. Da je ranije ulagano više, sada ne bismo morali toliko da ulažemo da bismo nadoknadili propušteno“, istakao je Stefanović odgovaraajući na komentre o naoružavanju srpske vojske.

On je upitao zašto Hrvatske kao članica NATO daje milijardu evra za kupovinu savremenih lovačkih aviona rafal, i protiv koga namerava da ih upotrebi.

Sastanku, koji je održan u Domu Garde u Topčideru, prisustvovali su ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, predsednici skupštinskih odbora za odbranu i unutrašnje poslove Aleksandar Marković i za kontrolu službi bezbednosti Igor Bečić, te direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

 

Ne postoji bolji kandidat za predsednika Srbije od Vučića

Ne postoji bolji kandidat za predsednika Srbije od Aleksandra Vučića i on će na izborima u aprilu da ostvari ubedljivu pobedu kao i 2017. godine, izjavio je  ministar odbrane i član Predsedništva SNS Nebojša Stefanović.

„Mislim da ne postoji druga ličnost koju SNS može da predloži, iako tu odluku on sam još nije doneo. Kao neko ko razume politiku i pripada SNS-u mislim da ne postoji bolji kandidat za Srbiju od Aleksandra Vučića.

Verujem da, ukoliko bude odlučio da se kandidije, na tim izborima će svi ostali videti šta građani misle o Vučiću i kako se odnose prema njemu“, rekao je Stefanović na konferenciji za novinare posle sastanka na kome su predstavljeni rezultati analize operativnih i funkcionalnih sposobnosti Vojske Srbije.

Ministar je dodao i da svih investicija u vojsku i napretka ne bi bilo bez Vučićeve podrške i pomoći da se nabavi novac i sprovedu reforme u VS.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 14°C

Pretežno oblačno

Nedelja
Pljusak

Max: 14°C
Min: 11°C

Pljusak

Vremenska prognoza za 5 dana