Stefanović: Vojska je stub bezbednosti naše zemlje Tanjug

Objavljeno: 12.02.2021. 15:23 Izmenjeno: 12.02.2021. 19:52

Vojska Srbije je stub bezbednosti naše zemlje, rekao je  ministar odbrane Nebojša Stefanović prilikom obilaska pripadnika 22. pešadijskog bataljona Druge brigade kopnene vojske u kasarni „Petar Leković“ u Požegi

TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE/ JOVO MAMULA/ mn

Stefanović je zahvalio komandantima Kopnene vojske i Druge brigade na tome što su uložili ogromne napore da ta brigada bude dobro obučena.

„Videli smo taktičko-pokaznu vežbu koja pokazuje koliko su ljudi u svakom trenutku spremni da u složenim uslovima deluju, ali da pre svega imaju u vidu da je njihova ključna uloga u zaštiti svoje otadžbine, u tome da uvek budu korak ispred svih i da brane Srbiju od svega što može da joj preti“, rekao je Stefanović.

On je istakao, kako saopštava Ministarstvo odbrane, da je važno da postoji svakodnevno poboljšanje standarda vojnika.

„Razgovarao sam sa njima i video šta je to što možemo da učinimo osim velikog povećanja plata koje će imati i u ovoj godini. Naravno da želimo da modernizujemo našu vojsku. Želimo da nastavimo ulaganje u njenu modernizaciju, u povećanje transportnih kapaciteta i svega onoga što je potrebno da bi osetili koliko je država uz njih“, poručio je Stefanović.

Pripadnici 22. pešadijskog bataljona prikazali su obuku čete minobacača 122 mm, zatim periodične preglede motornih vozila i naoružanja, kao i rad u tehničkoj radionici.

Ministar je obišao i Spomen sobu i bogoslužbeni prostor 22. pešadijskog bataljona Druge brigade kopnene vojske.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Nedelja
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana