Stefanović u Vašingtonu o borbi protiv narkotrafikinga

Objavljeno: 17.05.2019. 08:48 Izmenjeno: 17.05.2019. 08:49

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, u okviru zvanične posete SAD, razgovarao je u Vašingtonu sa zamenikom pomoćnika sekretara Međunarodnog biroa za narkotike i sprovođenje zakona Jorganom Endrusom o daljem unapređenju saradnje u oblasti borbe protiv narkotrafikinga.

Kako je saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova, Stefanović je upoznao Endrusa s rezultatima koje je Ministarstvo ostvarilo u borbi protiv trgovine narkoticima, i naglasio da je srpska policija tokom 2018. godine zaplenila više od četiri tone droge, kao i da je za samo četiri meseca ove godine oduzela više od dve tone narkotika.

Zahvalivši Vladi SAD na dosad pruženoj pomoći, on je istakao da je ona bila izuzetno značajna za unapređenje kapaciteta Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i usavršavanje njegovih pripadnika, posebno u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala, terorizma, trgovine narkoticima i ljudima.

Na sastanku je bilo reči i o daljoj saradnji Ministarstva unutrašnjih poslova i Međunarodnog biroa za narkotike i sprovođenje zakona kroz različite projekte.

Ministar Stefanović posebno je istakao zainteresovanost za obuku srpskih policajaca u oblasti borbe protiv korupcije, trgovine ljudima, kao i na polju finansijskih istraga i visokotehnološkog kriminala.

Kako se navodi u saopštenju MUP-a Srbie, zamenik pomoćnika sekretara Međunarodnog biroa za narkotike i sprovođenje zakona Jorgan Endrus istakao je da je „srpska policija pouzdan partner u borbi protiv organizovanog i svih drugih vidova kriminala i da je zadovoljstvo raditi s njenim pripadnicima“.

On je pohvalio rad srpske policije i konstatovao da je ona uložila dosta napora u borbi protiv organizovanog kriminala.

Na sastanku je bilo reči i o radu policije u zajednici i preventivnom radu s decom, a ministar Stefanović je upoznao Endrusa s projektima koje Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije preduzima u pogledu edukacije dece na temu bezbednosti.

Stefanović je posebno istakao predmet „Osnovi bezbednosti dece“, u okviru koga policijski službenici podučavaju učenike prvog, četvrtog i šestog razreda u osnovnim školama kako da se bezbedno ponašaju i zaštite.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 28°C

Delimično oblačno

Utorak
Pljusak i grmljavina

Max: 27°C
Min: 20°C

Pljusak i grmljavina

Vremenska prognoza za 5 dana