Stefanović u Lazarevcu sa čelnicima opštine

Objavljeno: 14.10.2020. 13:11 Izmenjeno: 14.10.2020. 18:49

Potpredsednik Vlade Nebojša Stefanović razgovarao je sa novoizabranim rukovodstvom opštine Lazarevac o budućoj saradnji i planiranim projektima koje finansira opština, ali i onima koje je podržala država.

Prema rečima Stefanovića, nova zgrada vatrogasno-spasilačke čete, porodilište i infrastrukturni projekti koji su urađeni u prethodnim godinama pokazali su da država brine o ovoj opštini i drago mi je da vidim da Lazarevac napreduje.

„Danas smo razgovarali o konkretnim projektima čija realizacija predstoji, počev od izgradnje nove policijske stanice, priključka na auto-put do nove vodovodne mreže“, rekao je Stefanović.

On je istakao da će država nastaviti da brine o svim opštinama u Srbiji, ali da je važno da, kao u Lazarevcu, ljudi koji vode opštinu nisu lenji i da im nije teško da obiđu svako naselje, razgovaraju sa građanima i utvrde šta su prioriteti za rešavanje.

Posebno jeistakao dobru saradnju Vlade Republike Srbije, pre svega Ministarstva unutrašnjih poslova, i opštine Lazarevac.

„Ove godine smo u Lazarevcu otvorili potpuno novu vatrogasnu stanicu, a jedna od tema današnjeg sastanka bila je i izgradnja nove policijske stanice, jer nam je bezbednost građana Lazarevca na prvom mestu“, istakao je Stefanović.

Dodao je da je važno da planirani projekti utiču na poboljšanje kvaliteta života svih meštana u opštini Lazarevac.

Predsednik te opštine Bojan Stević zahvalio se predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, ministru Stefanoviću i Vladi, kao i Gradu Beogradu, na podršci opštini kroz projekte.

On je najavio je da je za iduću godinu planirano rešavanje pitanja vodosnadbevanja, kao i da će u narednom periodu početi izgradnja priključka na auto-put „Miloš Veliki“ u Županjcu i izgradnja auto-puta „Vožd Karađorđe“, što, kako je ocenio, mnogo znači za ekonomiju te opštine.

„Pozicioniraćemo se strateški između dva koridora, a od većih projekata planirani su izmeštanje autobuske stanice, kao i izgradnja kanalizacione i toplifikacione mreže u MZ Veliki Crljeni“, rekao je Stević napominjući da će realizacija planiranih projekata za narednu godinu zavisiti od situacije sa virusom korona.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 17°C

Pretežno vedro

Sreda
Mogući pljuskovi

Max: 20°C
Min: 12°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana