Stefanović u Budimpešti o saradnji policija dve zemlje Tanjug

RegionRegion Pocetna 23. 07. 2019. 15:14:26

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović razgovarao je  u Budimpešti sa ministrom unutrašnjih poslova Mađarske Šandorom Pinterom o daljem unapređenju saradnje policije dve zemlje, koju su ocenili kao izvanrednu.

„Srpska i mađarska policija nemaju otvorena pitanja i mi se uvek trudimo da saradnju unapredimo kako bismo se još efikasnije borili protiv organizovanog kriminala i korupcije, ali i rešavali važna evropska pitanja vezana za migracije, borbu protiv terorizma i unapređenje protoka ljudi i robe“, rekao je Stefanović posle sastanka.

Želimo da našim građanima obezbedimo što bolji, bezbedniji i brži tranzit kroz naše države.

Ministar je naveo da je sa mađarskim kolegom razgovarao i o evropskom putu Srbije, kao i da mu se zahvalio na podršci koju Mađarska pruža našoj zemlji na polju evropskih integracija, ali i na bliskim prijateljskim odnosima.

„Trudimo se da dostignemo visoke standarde koje Evropa predviđa i u okviru Poglavlja 24 i šengenskih kriterijuma. Nastavićemo zajedno da radimo sa Mađarskom u interesu naših građana i u cilju dostizanja kriterijuma koji će osigurati njihovu veću bezbednost“, rekao je Stefanović.

Ministar unutrašnjih poslova Mađarske Šandor Pinter istakao je saradnju srpske i mađarske policije u borbi protiv organizovanog kriminala, ilegalnih migracija i drugih krivičnih dela.

Prema njegovim rečima, sa Stefanovićem je razgovarao o unapređenju saradnje i merama koje će poboljšati rad policija dve zemlje u cilju bržeg tranzita građana i njihove veće bezbednosti.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Sumaglica

Trenutna temperatura 10°C

Sumaglica

Ponedeljak
Malo i umereno oblačno

Max: 10°C
Min: 4°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana