Stefanović: Sve veće interesovanje za vojni poziv Studio B

Objavljeno: 01.04.2021. 13:54 Izmenjeno: 02.04.2021. 10:12

Ministar odbrane Nebojša Stefanović pozvao je sve zainteresovane da se prijave na konkurs Ministarstva odbrane i Vojske Srbije za prijem više od 300 lica u radni odnos. Ministar odbrane istakao je ovom prilikom i da je zadovoljan dobrim odzivom mladih na konkurs za upis u vojne škole.

On je precizirao da je danas raspisan javni konkurs za prijem iz građanstva u jedinice i ustanove Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, u svojstvu oficira, vojnih službenika i nameštenika na različitim pozicijama u gradovima širom Srbije.

„Za upis u vojne škole imamo za 10 odsto veći odziv kandidata nego lane. Za srednju stručnu vojnu školu imamo recimo čak pet kandidata na jedno mesto, dok ih je prethodnih godina bilo po tri. Veliki odziv kandidata obezbediće i kvalitetnu selekciju“, rekao je Stefanović.

On je naveo da su tome svakako doprinele investicije države u sistem odbrane koje su učinile vojni poziv ponovo poželjnim zanimanjem, a Ministarstvo i Vojsku dobrim poslodavcem.

„Vojska ima veliko poverenje našeg naroda, ali je vojni poziv ujedno samo za odabrane, ljude kojima je otadžbina na prvom mestu i koji imaju hrabrosti da posvete život odbrani i izgradnji bolje Srbije. Oni zato zaslužuju i svako poštovanje, ali i najbolje uslove rada. Ponosni smo što smo se zahvaljujići predsedniku Aleksandru Vučiću izborili da ti uslovi budu sve bolji. Tako će u uslovima pandemije kovida svi pripadnici sistema odbrane, i vojna i civilna lica, dobiti značajno povećanje plata. Takođe, kontinuirana i strateški osmišljena ulaganja u opremu i naoružanje dala su rezultate i danas je naš vojnik i dobro opremljen, zaštićen i obučen“, rekao je ministar Stefanović.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Sumaglica

Trenutna temperatura 5°C

Sumaglica

Nedelja
Moguća kiša

Max: 6°C
Min: 4°C

Moguća kiša

Vremenska prognoza za 5 dana