Stefanović: Potreseni zbog Đilasove dece dan kasnije crtaju metu Vučićevom sinu Tanjug

Objavljeno: 05.05.2020. 13:11 Izmenjeno: 05.05.2020. 13:24

Ministar Stefanović je tako reagovao na činjenicu da je istraživačka mreža KRIK uz tekst o ratu kriminalnih klanova objavila fotografiju Danila Vučića sa jednim navijačem, čiju grupu je, navodno, regrutovao tzv. Kavački klan.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je  da nije ništa novo u Srbiji da opozicija pokušava da kriminalizacije čak i članove porodica ljudi iz vlasti, kao sredstvo političke borbe, ali da je stavljanje nečijeg deteta, poput sina predsednika Republike, u kontekst ratova podzemlja do sada nezabeležen skandal.

„Napadi na sina predsednika Srbije Aleksandra Vučića su nova dimenzija licemerja ovog dela opozicione javnosti i njihovih istraživača“, kaže Stefanović i ističe da je reč o istoj onoj javnosti, koja je bila duboko potresena performansom Dragana Ðilasa, koji je bio uznemiren, jer su mu deca čula da neko viče „Ðilase, lopove“.

Ta javnost se danas ne libi najstrašnijih napada na Danila Vučića i to bez ijednog jedinog argumenta, dokaza, bilo čega istinitog što bi potkrepilo njihovu brutalnu kampanju.

Stefanović tim povodom kaže da, osim što se radi o čistim izmišljotinama zarad diskreditacije, autori ovim lažima Danilu Vučiću stavljaju metu na čelo i dovode njegov život u opasnost.

„Ovako nešto se ne dešava nijednom drugom funkcioneru, niti vlasti, niti opozicije, i očigledna je izrazita namera da se čak i deca predsednika Aleksandra Vučića upletu po svaku cenu u bilo šta što bi umanjilo značaj njegovog rada i što bi mu nanelo štetu“, ističe ministar Stefanović u izjavi za javnost.

On takođe primećuje da za izvršioce ovakvih zadataka, istraživače, tema nikada nisu uhapšeni narko-dileri, koji su stranački saradnici, kumovi, šuraci i najbliži prijatelji Dragana Ðilasa, Vuka Jeremića, Boška Obradovića, Sergeja Trifunovića i ostalih.

„Voleo bih da cela javnost u Srbiji uvek ima isti onaj stav koji imaju i predsednik Srbije Aleksandar Vučić i Ministarstvo unutrašnjih poslova i svaki normalan čovek u Srbiji – da je svaki kriminalac isti i da je jedini lek oštra i beskompromisna borba protiv njih, baš onako kako to radimo od 2014. godine“ , kaže Stefanović.

Istovremeno, ministar odbacuje kao besmislene teze, koje, kaže, ponovo vaskrsavaju u jednom delu opozicione javnosti – da srpska policija hapsi pripadnike jednog kotorskog klana, a drugog ne.

Stefanović ukazuje da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova samo tokom prošle godine zalenili rekordne 7,3 tone narkotika, da su, rizikujući sopstvene živote, sklanjali drogu sa naših ulica, uhapsili više od 800 narko-dilera i što su jedan od najpoželjnijih međunarodnih partnera u borbi protiv kriminala.

Upravo oni su, kaže ministar, ogromnim danonoćnim radom i u saradnji sa kolegama iz sveta doprineli da vođe oba kotorska klana, članovi i saradnici, pa i oni iz policije, budu procesuirani.

Navikli su da iz pomenutog dela opozicione javnosti dobiju jedino maliciozne komentare i omalovažavanja, a povremeno čak i izražavanje zadovol?stva što su kriminalci umakli pravdi.

„Ministarstvo unutrašnjih poslova nikada nije pravilo razliku između kriminalaca – sve ih želimo iza rešetaka“, kaže Stefanović i dodaje da su svi oni za koje je prikupljeno dovoljno dokaza procesuirani.

O radu MUP-a dovoljno govori činjenica da je Srbija danas jedna od najbezbednijih zemalja sa rekordno niskom stopom kriminala, da se u našoj zemlji narko-dileri ne kreću slobodno i možda se u tome upravo i kriju razlozi napada na pripadnike MUP-a, zaključio je ministar Stefanović.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Sreda
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana