Stefanović otvorio novu zgradu za vatrogasce u Lazarevcu Studio B

Objavljeno: 11.05.2020. 18:08 Izmenjeno: 11.05.2020. 18:08

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, otvorio je u Lazarevcu novu zgradu vatrogasno-spasilačke čete i najavio da je u planu izgradnja i nove policijske stanice u ovoj beogradskoj opštini.

“Nova, moderna zgrada vatrogasno-spasilačke čete na oko 1.400 kvadrata, važan je strateški objekat za ovaj deo Beograda. Takođe, pored je plac, koji se raščišćava. Počeli smo da radimo tendersku dokumentaciju, a opština će nam pomoći sa urbanističkim uslovima. Hoćemo da izgradimo i novu zgradu policijske stanice, čime ćemo zaokružiti potrebe Ministarstva unutrašnjih poslova u Lazarevcu“, rekao je Stefanović.

Time će, kako je istakao, policajci i vatrogasci imati pun kapacitet da pomažu građanima, da im se nađu na usluzi i pruže im maksimalnu bezbednost.

Stefanović je najavio i da će u sklopu konkursa za prijem novih vatrogasaca-spasilaca, koji se nastavlja nakon ukidanja vanrednog stanja i trajaće do 25. maja, vatrogasno-spasilačka četa u Lazarevcu dobiti dvoje novih kolega.

“Hoćemo da ljudi znaju da će vatrogasci-spasioci stalno dobijati pojačanja i u ljudstvu i u opremi. U prethodne dve, tri godine nabavili smo 3.000 kompleta novih interventnih uniformi, kupili smo veliki broj navalnih vozila, kamiona, cisterni, a vatrogasci svakako zaslužuju sve ove investicije“, naglasio je Stefanović.

On se zahvalio Opštini Lazarevac na pomoći prilikom izgradnje nove zgrade vatrogasno-spasilačke čete i istakao da je ona urađena u skladu sa najboljim standardima.

Zahvali je i policajcima i vatrogascima u Lazarevcu, kao i u celoj Srbiji, koji su, kako je rekao, u borbi protiv širenja korna virusa bili na usluzi građanima.

“Nisu razmišljali o svom zdravlju, već su se požrtvovano borili i dali svoj doprinos u očuvanju zdravlja naših građana“, rekao je Stefanović.

On je tom prilikom razgovarao i sa najstarijom pripadnicom ove čete Zoricom Jovanović, koja je u MUP-u zaposlena od 1989. i ove godine odlazi u penziju, ali i sa najmlađim vatrogascem Stefanom Martinovićem, koji je deo čete od 2018. godine, saopšteno je iz MUP-a.

Tokom posete Lazarevcu, Stefanović je razgovarao i sa predsednikom Opštine Lazarevac o daljim ulaganjima države u razvoj ove opštine kroz infrastrukturne i druge projekte.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Nedelja
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana