Stefanović obišao džudo klub „Žandarmerija“ Tanjug

Objavljeno: 21.12.2019. 13:21 Izmenjeno: 21.12.2019. 19:19

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović posetio je džudo klub „Žandarmerija“, gde je prisustvovao treningu najmlađih članova kluba, nakon kojeg je mališanima uručio novogodišnje paketiće.

FOTO TANJUG / MUP REPUBLIKE SRBIJE/ jd

Stefanović je istakao da činjenica da klub ima više od 120 članova, koji svake godine osvajaju brojne medalje na domaćim i međunarodnim takmičenjima, najbolje govori o ozbiljnosti samog kluba.

„Ministarstvo će nastaviti da pomaže, kako bi mogli da ostvaruju još bolje rezultate u budućnosti“, rekao je Stefanović, a navodi se u saopštenju MUP-a.

Dodao je i da mu je drago što mnogo dece trenira džudo.

Inače, klub je pod nazivom „Milicionar“ osnovan 1976. godine, a pre 17 godina promenio je ime u džudo klub „Žandarmerija“.

U svom sastavu ima više reprezentativaca Srbije i osam puta su bili državni prvaci.

Ove godine su osvojili su titulu prvaka Prve lige Srbije, sedam medalja na državnim prvenstvima, kao i tri na međunarodnim takmičenjima. U mlađim kategorijama ove godine osvojili su više od 150 medalja.

Džudo klub „Žandarmerija“ je u svojoj istoriji imao i takmičare na olimpijskim igrama, brojne osvajače svetskih i evropskih medalja, a oni su i policijski prvaci Evrope.

Klub su, sa ministrom, posetili direktor policije Vladimir Rebić, pomoćnik ministra Katarina Tomašević i komandant Žandarmerije i predsednik džudo kluba Dejan Luković.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Oblačno

Trenutna temperatura 24°C

Oblačno

Subota
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 25°C
Min: 18°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana