Stefanović: Niko iz opozicije nije uhapšen u N. Sadu Tanjug

Objavljeno: 25.09.2020. 14:39 Izmenjeno: 25.09.2020. 14:39

Potpredsednik vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović odbacio je tvrdnje da je policija u četvrtak uveče privela predsednika novosadskog odbora Narodne stranke Borislava Novakovića i istakao da niko u Novom Sadu iz redova opozicije nije uhapšen.

“I pored svih laži koje su plasirali Dragan Ðilas i njegovi sateliti, niko u Novom Sadu iz redova opozicije nije uhapšen, niti je policija preduzimala bilo kakve protivpravne radnje”, naveo je Stefanović u pisanoj izjavi.

Stefanović je istakao da i Novaković i Ðilas, kao i svi drugi građani Srbije, moraju da sa sobom nose svoju ličnu kartu i da je pokažu kada to zatraže pripadnici policije.

“To što Dragan Ðilas i Bora Novaković misle da je njihova pljačka Novosađana jedini dozvoljeni biznis, ne znači da tako misli većina građana Srbije i ne znači da će to ikada biti dozvoljeno bilo kome ponovo”, dodao je Stefanović.

On je naveo da vladavina prava podrazumeva da pravo važi jednako za sve, pa će tako važiti i “za tajkune i pripadnike bivše vlasti, jednako kao i za svakog drugog građanina, bez obzira na njegovu političku, etničku ili ma koju drugu pripadnost”.

“Kako je vladavina prava izgledala u vreme Ðilasa i kako je policija postupala prema građanima, zna porodica pokojnog Ranka Panića koga su ubili zato što je imao drugačije mišljenje, ali i porodice mnogih pripadnika policije kojima su se i Ðilas i njemu slični iz tog režima obraćali sa “znaš li ti ko sam ja?“”, naveo je Stefanović.

Ministar je ocenio da je u tim pretnjama Ðilas ostao dosledan i danas, s tim što su, kako kaže, pored policajaca i građana, danas “mete” sudije i tužioci koji “ne sude i ne vode postupke onako kako kaže Ðilas”.

Stefanović je naveo da je predsednik Vučić mnogo puta pokazao izuzetnu uzdržanost i državnički nastup kada je govorio o susednim državama, a da se protiv njega vodi kampanja i u Crnoj Gori i u Srbiji prevazišla je svaku meru.

Vučić je, kaže, prema njihovom mišljenju, istovremeno kriv i za rušenje i za spasavanje Mila Ðukanovića i za postavljanje još uvek neizabrane vlade, kao i za sprečavanje njenog izbora, za uspehe i propast pregovora, za interne sukobe i svađe unutar političke koalicije u drugoj državi….

Naveo je i da se Vučić nije mešao u unutrašnje stvari druge zemlje, koja se jeste grubo mešala u unutrašnje stvari Srbije priznavanjem takozvane nezavisnosti Kosova, a i pored toga predstavnici bivše vlasti u Srbiji, ali i vlasti i opozicije u Crnoj Gori kao krivca za sve svoje probleme ili nedovoljnu sposobnost vide jedino Vučića, a ne sebe.

“Uveren sam da građani Srbije i Crne Gore jasno vide ko su oni pod čijom su vlašću živeli teško, pljačkani, a ko se bori za njihov bolji život, veće plate i budućnost. U političku situaciju u Crnoj Gori se ne meša, a u Srbiji je jasno da građani apsolutno podržavaju i Vučićevu hrabrost i ekonomski napredak, ali i borbu da naša zemlja ostane nezavisna. Očigledno je to stvar koju Vučiću mnogi ne mogu da oproste”, rekao je Stefanović.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Sumaglica

Trenutna temperatura 13°C

Sumaglica

Ponedeljak
Pretežno sunčano

Max: 22°C
Min: 11°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana