Radi se na rasvetljavanju slučaja u Savamali Tanjug

HronikaHronika Pocetna 12. 05. 2016. 10:28:29

Ministar policije Nebojša Stefanović rekao je da policija radi na rasvetljavanju slučaja u Hercegovačkoj ulici, ali i da je „spin“ to što je glavna vest rušenje tri nelegalna objekta.

Stefanović je rekao da se rušenje na takav način ne sme dešavati, ali da ne treba da bude glavna vest.

„Ova koalicija protiv EU nema šta drugo da ponudi građanima. Oni ne mogu da dovedu nekog investitora. Neće biti glavna vest nešto dobro, novo povećanje plata i penzija naredne godine, povećanje BDP-a“, rekao je Stefanović za RTS.

On je podsetio da objekti u Savamali nisu bili stambeni objekti, već objekti za sticanje bogatstva, građevine dobijene spregom politike i tajkuna, kao i da je deset puta odbijena legalizacija tih objekata.

Jedan od vlasnika, navodi Stefanović, bio je član gradskog veća tokom mandata bivše vlasti, dok se jedan od vlasnika učlanio i u SNS.

 

Nećemo dozvoliti da ekstemističke grupe odu u RS

 

Srpska policija neće dozvoliti da bilo ko iz Srbije putuje u Banjaluku i izaziva nemire u subotu na mitingu, rekao je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

„Bilo je govora kako će neke ekstremističke grupe i kriminalci iz Srbije da odlaze u Srpsku i da izazivaju nemire. Naša policija neće dozvoliti da neko iz Srbije ode u RS i učestvuje u neredima“, rekao je Stefanović gostujući na RTS-u.

On je rekao da su jučerašnja poruka premijera Aleksandra Vučića i poziv na mir, kao i kontakt sa svim liderima u RS u velikoj meri doprineli da se strasti smire i da se ne odigra nijedan scenario, ali da i dalje treba biti oprezan.

Stefanović je podsetio da je premijer bez teških reči i bez želje da se upliće u unutrašnju politiku, pozvao pozvao aktere, i vlasti i opozicije da se sačuva mir u Republici Srpskoj.

„Mislim da je stekao i neke neprijatelje, jer postoje oni koji imaju drugačiji interes, a jasno je da postoji strani faktor umešan u ovo. Ima onih kojima nije u interesu bezbednosti i stabilnosti u RS i oni neće tek tako zaboraviti poziv na mir premijera Srbije“, rekao je Stefanović.

On kaže da mnogima ne odgovara ni stabilna Srbija ni stabilna RS, kao ni to što Srbija u ekonomskom razvoju prestiže zemlje u regionu.

Svi treba da pozovu ljude, kako kaže, na smirenje, ekonomska stabilnost je važna. Bilo je ovakvih slučajeva do sada, u Rumuniji, kada je rast bio 3,8 odsto premijer je bio smenjen, a smenjen je zbog požara u diskoteci.

„Imali smo sličan scenario sa poplavama, 3.000 leeva, pa se ispostavilo da je to bilo laž. Ta nestabilnost se regeneriše kad zemlja ima dobar rast“, kaže Stefanović.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti