Stefanović: Migratorni tokovi u Obrenovcu pod kontrolom Tanjug

Objavljeno: 01.06.2020. 18:45 Izmenjeno: 01.06.2020. 20:31

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović obišao je policijske patrole na više punktova u Obrenovcu i istakao da su pojačanim radom specijalnih jedinica policije u prethodnih deset dana migratorni tokovi u potpunosti stavljeni pod kontrolu.

Stefanović je naveo da je danas nešto manji broj migranata u Obrenovcu, nego što je to bilo u prethodnom periodu.

“Drago mi je da smo na dobar i preventivan način uspeli da uverimo građane u njihovu sigurnost, a da gostima koji prolaze kroz našu zemlju pokažemo šta su naši zakoni, kao i granice pristojnog i normalnog ponašanja“, rekao je ministar.

Dodao je da su mu rukovodstvo opštine i građani preneli da žele značajnije prisustvo policije na ulicama Obrenovca, podebno jedinica koje nadgledaju situaciju vezanu za tok migracija.

“To je ujedno dobra prilika i da PS u Obrenovcu u saradnji sa Policijskom brigadom, Žandarmerijom i drugim jedinicama policije izvrši dodatnu kontrolu svih lica koja na bilo koji način mogu biti interesantna za policiju“, rekao je Stefanović.

Ministar je sa direktorom policije Vladimirom Rebićem posetio Policijsku stanicu u Obrenovcu, a posle razgovora sa rukovodstvom i policijskim službenicima ocenio je da je bezbednosna situacija u Obrenovcu stabilna.

Kako je naveo, stopa kriminaliteta u Obrenovcu je smanjena za više od 20 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

“Od policijskih službenika očekujem i kada imamo dobre rezultate, da ulože dodatne napore i budu vrlo uporni u borbi protiv svih vrsta kriminala, posebno protiv narko-trafikinga, jer ne smemo dozvoliti da neko truje našu decu i diluje drogu“, rekao je Stefanović.

On je pohvalio i rad zaposlenih u Upravnim poslovima u PS Obrenovac gde se, kaže, u toku meseca oko 6.000 građana sa te opštine obrati kako bi ostvarili svoja prava.

Stefanovć se sastao i sa rukovodstvom opštine Obrenovac predvođenim predsednikom Miroslavom Čučkovićem s kojim je, kako je naveo, razgovorao o planovima za izgradnju novog objekta PS u Obrenovcu sledeće godine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Oblačno

Trenutna temperatura 18°C

Oblačno

Sreda
Moguća kiša

Max: 20°C
Min: 16°C

Moguća kiša

Vremenska prognoza za 5 dana