Stefanović: Mere donete za dobro nacije Studio B

Objavljeno: 18.03.2020. 17:26 Izmenjeno: 19.03.2020. 11:31

Ljudi, kaže ministar policije , ne treba da se plaše, već da pokažu odgovornost

Sve mere koje su donete u vanrednom stanju, usvojene su na savet stručnjaka, a dve najvažnije bezbednosne službe, vojska i policija, zadužene su da, za dobro nacije,  kontrolišu njihovo sprovođenje i spreče kršenje, koje bi moglo dodatno da ubrza širenje virusa, kaže ministar Unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Pripadnici policije kontrolisaće sprovođenje svih mera, od zabrane kretanja starijih, do opšte zabrane izlaska od 20 sati uveče do 5 ujutro, ali i zloupotrebe u distribuciji i prodaji deficitarnih proizvoda, kao i poštovanje mere izolacije za osobe koje su potencijalni prenosioci, bilo da su došli iz ugroženih područja ili su, kaže Stefanović,  bili u kontaktu sa registrovanim obolelim građanima. Ministar je, takođe, apelovao na pojedine medije da prestanu sa širenjem lažnih vesti, uz podsećanje da je to krivično delo.

Zajedno sa policijom,  bezbednosni štit u borbi sa pandemijom kovida 19 čine i  pripadnici Vojske Srbije koji  pomažu u kontroli i obezbeđenju graničnih prelaza, čuvanju bolnica,  prihvatnih centara za azilante, aerodroma, autobuskih stanica i drugih objekata od javnog značaja. Pripadnici specijalizovane ABHO jedinice vojske Srbije, ako to bude potrebno, spremni su da pomognu u sprečavanju širenja zaraze i dekontaminaciji terena i objekata ugroženih virusom korona.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Vedro

Trenutna temperatura 23°C

Vedro

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana