Stefanovič i Šib nakon donacije 10 automobila MUP-u Srbije Tanjug

Objavljeno: 05.12.2019. 13:24 Izmenjeno: 05.12.2019. 15:27

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova i ambasador SR Nemačke u Beogradu, Nebojša Stefanović i Tomas Šib, razgovarali su, nakon primopredaje 10 automobila, koje je Savezna kriminalistička policija Nemačke donirala Upravi kriminalističke policije MUP-a Srbije.

Ministar Stefanović je zahvalio Nemačkoj na kontinuiranoj podršci koju pruža Ministarstvu unutrašnjih poslova u procesu jačanja kapaciteta MUP-a, pre svega kroz unapređenje rada i opremljenosti kriminalističke i granične policije Srbije.

Stefanović je tokom sastanka sa Šibom istakao da je operativna saradnja srpske i nemačke policije na polju suzbijanja kriminala, posebno krijumčarenja narkotika intenzivna, i da je za rezultat imala zaplenu velike količine droga.

Pored saradnje kriminalističkih policija dve zemlje, kako je naveo Stefanović, saradnja se intenzivno odvija i između graničnih policija, posebno u oblasti suzbijanja iregularnih migracija.

Ambasador Šib istakao je da će Nemačka, kroz različite projektne aktivnosti, nastaviti da podržava Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije i dodao da je saradnja policija dve zemlje odlična.

Šib je naglasio da Nemačka podržava Srbiju na putu evropskih integracija i pohvalio je Ministarstvo unutrašnjih poslova na rezultatima koji su postignuti u okviru Poglavlja 24 – Pravda, sloboda i bezbednost, saopšteno iz MUP-a.

 

One Response to “Stefanovič i Šib nakon donacije 10 automobila MUP-u Srbije”

  1. Nedzad каже:

    Svaka pomoć je dobrodošla. Zna li se kakva su vozila, neka fotka? NIčega nema u medijima, ipak je to lep poklon trebalo bi ga medijski mnogo bolje ispratiti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 26°C

Delimično oblačno

Petak
Mogući pljuskovi

Max: 27°C
Min: 19°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana