Stefanović Hrvatskoj: Ne držite pridike, već obezbedite prava

Objavljeno: 05.03.2016. 19:52 Izmenjeno: 05.03.2016. 19:52

Srbija želi dobre odnose sa svojim komšijama, pa i sa Hrvatskom, ali ta država ne treba nama da drži lekcije, već da sama obezbedi ona prava za nacionalne manjine kakvu treba da ima svaka u Evropi, poručio je ministar Nebojša Stefanović.

Ministar unutrašnjih poslova je, odgovarajući na pitanje kako komentariše izjavu hrvatskog ministra spoljnih poslova Mira Kovača da Srbija ne poštuje međunarodne sporazume prema kojima je dužna da hrvatskoj manjini obezbedi određeni broj poslaničkih mesta u republičkom parlamentu, rekao da crnokošuljaši ne paradiraju Beogradom, već centrom Zagreba i da se cirilične i druge table nacionalnih manjina ne lome po Srbiji, već po Hrvatskoj.

„Naše komšije ne treba nama da drže pridike i lekcije, već da obrate pažnju da obezbede takvu vrstu prava i životnog standarda za srpsku manjinu kakvu treba da ima svaka nacionalna manjina u Evropi“, istakao je Stefanović.

On je dodao da Srbija želi dobre odnose sa Hrvatskom, ali je i podsetio da pored toga što je Hrvatska proterala sa svoje teritorije 300.000 Srba, danas u njoj živi četiri puta više Srba nego Hrvata u Srbiji.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Vedro

Trenutna temperatura 20°C

Vedro

Subota
Malo i umereno oblačno

Max: 30°C
Min: 19°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana