Stefanović: Đilas i dalje poručuje da za njega zakon ne važi Tanjug

Objavljeno: 02.09.2020. 17:30 Izmenjeno: 02.09.2020. 17:30

Član Predsedništva Srpske napredne stranke Nebojša Stefanović osudio je  izjavu Dragana Ðilasa da neće platiti sudsku kaznu, ako ga sud osudi, i ocenio da lider Stranke slobode i pravde time poručuje da za njega zakon ne važi.

Ðilasova izjava govori da on ima problem sa vladavinom prava i da smatra da pripada kasti nedodirljivih, naveo je Stefanović povodom izjava Ðilasa o suđenju po prijavi MUP-a za kršenje zabrane kretanja u vreme policijskog časa.

Kako Stefanović ukazuje, Ðilas smatra da ako je on odlučio da za njega zakoni ne važe, ni karantin ili bilo koja mera koju država sprovodi, onda ni sud nema pravo da ga osudi i to samo zato što je on tako odlučio.

„On i kasta nedodirljivih direktora njegove kompanije Dajrekt medija i bliskih ljudi iz njegove stranke su ti na koje će se zakoni primenjivati selektivno. Oni će odlučivati ko će biti policajac, ko će biti tužilac, a ko sudija, ali i kakve će odluke donositi“, navodi Stefanović.

Kako navodi Stefanović, oni će odlučivati koji će zakoni da važe, a koji neće, za koga će da važe, a za koga neće.

„Oni su ti koji će da odlučuju i ko će kakav posao da dobije, oni su ti koji mogu da prodaju sekunde i da grade puteve. Baš kao što je i danas rekao da treba da odlučuje koje kompanije treba da grade puteve, znači ne one koje posao dobiju na tenderu, iako se naravno zna kako se grade putevi i šta su zakonske procedure koje svaka kompanija mora da prođe“, rekao je Stefanović.

Po rečima Stefanovića sve je to očigledno način razmišljanja Ðilasa.

„Svesni smo da imamo posla sa čovekom koji bi Srbiju uveo u potpuno ogoljenu diktaturu i koji bi Srbijom upravljao kao svojom privatnom firmom. S tom razlikom što je njegova firma, u periodu dok je bio na vlasti, zaradila stotine miliona evra, a građani nisu“, rekao je on.

Stefanović je podsetio na plate lekara i medicinskog osoblja koje su bile duplo manje u vreme kada su oni bili na vlasti, nego sada.

Minimalna zarada bila je 159 evra, pa je, kako kaže ostalo da objasni kako je to lepo bilo što su građani živeli sa 159 evra minimalca. Ili kako su to uživali sa platama koje su u proseku bile manje za 40 ili 50 odsto nego danas.

Što se tiče slobode medija, malo šta ima da se doda na reči pokojne Verice Barać koja je 2011. opisala kako su svi mediji u Srbiji stavljeni pod kontrolu i ulogu Dragana Ðilasa.

„Njen zaključak iz te godine glasio je da “u Srbiji ne postoji više nijedan slobodan medij“, te ne treba dodatno opisivati stanje u medijima u vreme kada je Ðilas bio na vlasti“, rekao je Stefanović.

Stefanović je podsetio da o tiražima novina, čitanosti portala i gledanosti TV ne odlučuju političari, već njihov sadržaj i građani.

„Ogoljena mržnja protiv Aleksandra Vučića i svakodnevni pokušaji da dele Srbiju sigurno neće neki mediji učiniti čitanim ili gledanim, pa tako ni one pod kontrolom Ðilasa ma koliko ih plaćao, jer to ne zanima građane“, naveo je funkcioner SNS.

Stefanović je ocenio i da je Ðilas bežao od najteže teme za našu zemlju, Kosova i Metohij i kada je bio na vlasti, baš kao i danas.

„Naravno, jer je svestan da su i on i Vuk Jeremić i Borko Stefanović i Boris Tadić i čitava njihova politička klika, u vreme dok su bili na vlasti, radili sve da smanje suverenitet Srbije“, naveo je on.

Stefanović podseća da je dugačak je niz, od pitanja Međunarodnom sudu pravde o legalnosti jednostrano proglašene nezavisnosti, preko izmeštanja pregovora o KiM iz Ujedinjenih nacija u Evropsku uniju, do uvođenja kosovskog pečata, carina i granica između dva dela Srbije.

„Činili su sve samo da bi Srbiji bilo teže, a oni politički profitirali. I tada ih nije zanimao nijedan građanin Srbije, pogotovo ne oni koji žive na KiM“, rekao je Stefanović.

Aleksandar Vučić je, dodao, smogao snage, i često i na svoju štetu i trpeći ogromne pritiske, uspeo da vrati ovu temu za sto i obezbedi da se Srbija sluša i da se uvaže njeni stavovi.

Kako kaže, u vreme kada su Ðilas i njegova klika bili na vlasti, za većinu zapadnih zemala takozvano Kosovo bilo je nezavisno i tema o kojoj nema šta više da se razgovara.

„I danas ti isti ljudi, umesto da pomognu u zaštiti nacionalnih interesa ili makar ćute dok se Vučić bori za poziciju Srbije, čine sve da u danima kada se vode najteži razgovori za našu zemlju olakšaju posao protivnicima na pregovaračkom polju“, rekao je Stefanović.

Kaže, međutim, da građani Srbije umeju da prepoznaju ko radi u njihovom interesu i ko neće dozvoliti bilo kome da unizi Srbiju i nanosi štetu našim nacionalnim interesima.

„Građani Srbije i te kako umeju i da ocene ko je taj koji se bori za našu zemlju i jako dobro umeju da pokažu na svim izborima u koga imaju poverenja, a danas je to bez sumnje Aleksandar Vučić“, naveo je Stefanović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Vedro

Trenutna temperatura 23°C

Vedro

Utorak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 32°C
Min: 21°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana