Stefanović: Čim se pomene Ðilasov novac, odmah kreće panika Tanjug

Objavljeno: 17.07.2019. 10:04 Izmenjeno: 17.07.2019. 19:54

Tužilaštvo i policija rade svoj posao, a to pojedini političari, koji očigledno imaju razloga da brinu, ne shvataju, kaže Nebojša Stefanović i ističe da Dragana Đilasa hvata panika čim se pomene novac.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio da policijski službenici PU za grad Beograd nemaju ovlašćenje da daju informacije Draganu Ðilasu o istragama, već da to radi tužilaštvo i dodao da Ðilas još nije objasnio kako je stekao bogatstvo.

Ðilas je u ponedeljak došao u Upravu policije za grad Beograd, gde je zatražio da policija od njega uzme izjavu, jer ga, kako je rekao, najviši državni funkcioneri optužuju za navodnu pljacku RTS i tvrde da je pokrenuta i istraga protiv njega, a kasnije izjavio da su mu službenici rekli da nemaju saznanja da se protiv njega vodi istraga.

Stefanović kaže da je Ðilas „prvog policijaca kojeg je video pitao da li se vodi istraga protiv njega“.

„Kako taj čovek može da zna? Kako zna koja organizaciona jedinica MUP-a vodi istragu“, pitao je Stefanović.

Ministar je objasnio da tužilaštvo vodi istrage i da određenoj organizacionoj jedinici MUP može da poveri rad na njoj – SBPOK-u, BIA ili nekoj drugoj jedinici.

„Tužilac zna ko je osumnjičeni, ko je u kojoj fazi postupka, kad će koga da zove da da izjavu i zašto“, rekao je Stefanović gostujući na TV Pink.

On je naveo da je Ðilas došao u PU Beograd da bi pokazao da je čist političar koji nikad ništa loše nije radio, ali da, navodi, to „ne može biti dalje od istine“.

Tvrdi da je Ðilas „lagao“ kada je rekao da je novac zaradio u Češkoj, a da, kada se ispostavilo da su njegove firme tamo zaradile 74.000 evra za više godine, više ne pominje tu zemlju.

„Neće da objasne otkud Ðilasu milioni koji su nastali u vreme vršenja vlasti. Nastali su vršenjem poslova sa državnim firmama. Doneo je kapital od 74.000 evra iz Češke, a danas prijavljuje 25 miliona. To je nastalo novcem građana Srbije „, rekao je Stefanović.

On je naveo da se svi zahtevi Saveza za Srbiju baziraju samo na tome da predsednik Aleksandar Vučić ne učestvuje u političkom životu i da se ne oglašava.

„Suština je – ne možemo da pobedimo Vučića, hoće ga narod, hajde da ga diskvalifikujemo iz političke trke“, ocenio je Stefanović.

Kako kaže, čim neko pomene Ðilasov novac, odmah kreće panika i napad na Vučića i njegove saradnike.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 17°C

Delimično oblačno

Petak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 25°C
Min: 17°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana