Stefanović: Bojkotom prikrivaju koliko loše stoje u narodu Tanjug, Studio B

Objavljeno: 03.02.2020. 10:47 Izmenjeno: 04.02.2020. 09:17

Opozicija želi da zaboravimo šta je radila iz dana u dan, sve njene afere koje su se dokazale kao lažne, a sada zamera što su izbori 26. aprila, istakao ministar Stefanović.

Bojkot izbora je izmišljena priča dela opozicije da bi sakrila “koliko loše stoji u narodu“, izjavio član Predsedništva SNS Nebojša Stefanović i istakao da to što će izbori biti održani 26.aprila pokazuje da je Srbija demokratska zemlja koja osluškuje potrebe svih svojih građana, a ne izlazi u susret pojedinačnim partijama.

Stefanović smatra da će deo opozicije koji bojkotuje izbore pokušati da kroz različite grupe građana i pokrete uđe u republički parlament i lokalne skupštine, da bi, kako kaže, ostvarivali određeni uticaj.

“Time će prevariti njihove male partnere koji će poverovati u tu priču“, rekao je Stefanović gostujući na TV Pink.

Upitan da li će kampanja za predstojeće parlamentarne i lokalne izbore biti najduža u novijoj političkoj istoriji i da li je Aleksandar Vučić određujući datum izbora za 26. april “izašao u susret opoziciji“, Stefanović je kazao da se ne radi o izlaženju u susret bilo kojoj pojedinačnoj političkoj stranci ili organizaciji.

“Onim što je predsednik uradio, pokazao je da je Srbija potpuno demokratska zemlja koja osluškuje sve svoje građane i da izlazi u susret tamo gde je to moguće i zakonito i da može da pokaže demokratičnost društva“, naveo je Stefanović.

Upitan za kritike dela opozicije o izbornim uslovima, Stefanović je podsetio da su do 2008. godine gradonačelnika Beograda građani birali direktno, po većinskom izbornom sistemu, ali da je promenjen te godine kada se za gradonačelnika kandidovao Dragan Ðilas.

“Ðilas je znao je da ne može da pobedi “jedan na jedan“ i izmenio je način izbora gradonačelnika da bi ga prilagodio sebi. To je tada bilo potpuno demokratski, a kad bismo mi sada uradili nešto slično, to bi bilo skandalozno“, naveo je Stefanović.

Kako je rekao, u periodu od 2008. do 2012. godine bivša vlast je donela sve izborne zakone, a po kojima je SNS je, istakao je Stefanović, pobedila 2012. godine.

Podsetio je i na izbornu kampanju 2012. godine kada su, kako kaže, na RTS-u emitovani “najprljaviji spotovi DS-a sa likom Tomislava Nikolića, dok SNS nije mogla da odgovori sličnim spotovima“. “Ti spotovi su emitovani nekoliko nedelja, pa kad su procenili da je dovoljno, ukinuli su ih“, rekao je Stefanović.

Dodao je i da je Studio B tada bio pod direktnom kontrolom Ðilasa i da se opozicija nije pojavljivala na toj televiziji, te da je SNS 2012. godine pobedila i pod tim uslovima.“Od tada nismo menjali nijedan zakone o izborima, oni su govorili da su zakoni demoktratski, da ih je Evropa prihvatila i niko od njih se nije bunio do pre godinu i po. Što su onda donosili te zakone, za koje sad kažu da su katastrofa“, upitao je Stefanović.

Kako kaže, aktuelna vlast je izašla u susret i razgovarala o izbornim uslovima i pokazali da mogu da se unaprede.

Stefanović je naveo da su lideri različitih opozicionih stranaka u prošloj godini imali 19 gostovanja u dve političke emisije na RTS-u, ali da sada odbijaju da gostuju kako bi ispali žrtve i pokazali da ih nema u medijima.

“Izbori još nisu raspisani, oni i sada dobijaju pozive da gostuju i iskažu svoje stavove, ali odbijaju iz političkih razloga“, zaključio je Stefanović.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Slab sneg

Trenutna temperatura 0°C

Slab sneg

Subota
Moguć sneg

Max: 2°C
Min: 0°C

Moguć sneg

Vremenska prognoza za 5 dana