Stefanović: Argumenti predsednika Vučića neoborivi tanjug

Objavljeno: 14.09.2022. 13:29 Izmenjeno: 14.09.2022. 13:58

„Predsednik Vučić je sve naše građane duboko uverio da se politika u vezi sa Kosovom i Metohijom već godinama vodi principijelno, mudro i isključivo u cilju zaštite naše države i našeg naroda na Kosovu i Metohiji

Ministar odbrane i potpredsednik Vlade Nebojša Stefanović kaže da obraćanje predsednika Aleksandra Vučića Narodnoj skupštini u vezi sa Kosovom i Metohijom i njegova detaljna argumentacija naše pozicije na najbolji i najubedljiviji način pokazuju ispravnost politike države Srbije u vezi sa ovim najvažnijim državnim i nacionalnim pitanjem.

„Predsednik Vučić je sve naše građane duboko uverio da se politika u vezi sa Kosovom i Metohijom već godinama vodi principijelno, mudro i isključivo u cilju zaštite naše države i našeg naroda na Kosovu i Metohiji. Uprkos nikada jačim pritiscima na Srbiju da odustane od svoje suverenosti koji dolaze ne samo od država koje su priznale navodnu kosovsku nezavisnost, već i od dela domaćih političkih grupacija“, izjavio je Stefanović.

Naveo je da snaga argumenata kojima predsednik Vučić zastupa našu državnu politiku u vezi sa Kosovom i Metohijom nije viđena u našem parlamentu i dodao da to jasno govori o rešenosti državnog rukovodstva da odbrani naš najviši državni interes.

„Svi napadi na tu politiku, laži i dugogodišnje obmane koje su ponovljene čak i u parlamentarnoj diskusiji od strane dela opozicije, za sva vremena su razobličeni zahvaljujući neoborivim argumentima koje je iznosio predsednik Vučić“, kazao je Stefanović.

Srbija je, dodao je, na taj način još jednom dobila jasnu potvrdu da se naše najkompleksnije državno i nacionalno pitanje nalazi u sigurnim rukama i da se rešava politikom koja pred sobom ima isključivo interes Srbije i njenih građana, kao jedini put da bude uspešna i da donese mir i korist našoj zemlji i narodu.

Vulin: Ja sam za razgraničenje i srpsko ujedinjenje

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin kaže da je jedina trajna garancija mira na Balkanu „razgraničenje Srba i Šiptara na Kosovu i Metohiji“. Komentarišući dešavanja na posebnoj sednici Skupštine Srbije o Kosovu i Metohiji i „napade i laži poslanika opozicije da predsednik Vučić i država Srbija nemaju politiku za KiM“, Vulin tvrdi da „dokle god su Srbi na Kosovu i Metohiji taoci zločinaca iz Prištine i dokle god država Srbija nema svakodnevnu praktičnu mogućnost da uredi njihov život, da ih zaštiti i čuva, sve do tada će i država Srbija biti ucenjena i zaustavljana u svakom razvoju i napretku“.

„Dokle god ne izborimo razgraničenje na Kosovu i Metohiji, sve do tada nećemo moći da branimo i Republiku Srpsku, Srbe gde god da žive, ali i samu Srbiju. Proces ujedinjenja Srba je počeo i ne može se zaustaviti, ne zato što to žele političari, možda taj proces najmanje žele političari, već zato što je to prirodna potreba srpskog naroda, bar onoliko koliko je političko i svako drugo jedinstvo bilo potreba nemačkog, ruskog, italijanskog, pa i albanskog naroda. Razgraničenje sa Šiptarima na Kosovu i Metohiji je brana Velikoj Albaniji, jer ako se ne dozvoli ujedinjenje Srba neće biti moguće ni ujedinjenje Albanaca“, smatra Vulin.

Poručuje da sve što se dozvoli Albancima, mora da se dozvoli i Srbima i da je zato za razgraničenje i srpsko ujedinjenje, „za srpski svet“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Nedelja
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana