Stano: Sledeće nedelje u Briselu sastanak šefova pregovaračkih timova Beograda i Prištine tanjug

Objavljeno: 29.03.2023. 10:39 Izmenjeno: 29.03.2023. 10:39

Ono što mogu da kažem je da će uskoro biti sastanaka na visokom nivou, ali ćemo to saopštiti kada bude vreme“, rekao je Stano.

Portparol Evropske komisije Petar Stano  je najavio da će sledeće nedelje u Briselu biti održan sastanka šefova pregovaračkih timova Srbije i takozvanog Kosova. Njih su posrednici EU pozvali kako bi se počelo sa radom na svemu što je dogovoreno na sastancima u Ohridu 18. marta, naveo je Stano. On je istakao da mu je drago što su razgovori vođeni u Ohridu postali popularni u regionu i istakao da dalje stvari treba činiti korak po korak. “Načinili smo veoma važan korak u Ohridu, dogovor o ankesu je postignut, a sada treba da prionemo na implementaciju“, rekao je Stano. On je istakao da su lideri zemalja EU naglasili da obe strane, i Beograd i Priština, moraju sa implementacijom da krenu brzo i, kako je rekao, u dobroj volji. “Mi smo pokrenuli institucionalnu stranu posla, kako bi se krenulo s prvim koracima, pogotovo kada je reč o poglavlju 35 što se tiče Srbije, kao i važnih koraka sa kosovske strane. Ono što mogu da kažem je da će uskoro biti sastanaka na visokom nivou, ali ćemo to saopštiti kada bude vreme“, rekao je Stano.

Sastanak šefova pregovaračkih timova Beograda i Prištine, Petra Petkovića i Besnika Bisljimija, biće održan 4. aprila u Briselu, potvrđeno je Tanjugu. Portparol Evropske komisije Petar Stano izjavio je juče da je EU pozvala glavne pregovarače Prištine i Beograda na sastanak u Briselu 4. aprila kako bi razgovarali o narednim koracima u primeni Sporazuma o putu normalizacije odnosa i njenog aneksa. “Obe strane su potvrdile svoje učešće. Razgovori će biti tehnički i neće biti organizovana nikakva medijska aktivnost na našoj strani kao i obično,” rekao je Stano. On je najavio je da će sledeće nedelje u Briselu biti održan sastanak šefova pregovaračkih timova Srbije i takozvanog Kosova. Njih su posrednici EU pozvali kako bi počeo rad na svemu što je dogovoreno na sastancima u Ohridu 18. marta, naveo je Stano na konferenciji za novinare. On je istakao da su lideri zemalja EU naglasili da obe strane, i Beograd i Priština, moraju sa implementacijom da krenu brzo i, kako je rekao, u dobroj volji. “Mi smo pokrenuli institucionalnu stranu posla, kako bi se krenulo s prvim koracima, pogotovo kada je reč o poglavlju 35 što se tiče Srbije, kao i važnih koraka sa kosovske strane. Ono što mogu da kažem je da će uskoro biti sastanaka na visokom nivou, ali ćemo to saopštiti kada bude vreme“, rekao je Stano.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Nedelja
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana