Stano: Putin na putu da počini genocid Tanjug

Objavljeno: 25.02.2022. 13:53 Izmenjeno: 26.02.2022. 12:04

On je zaključio da je EU spremna za svaki scenario, a sankcijama reguje na konkretne akcije Moskve uključujući kršenja međunarodnog prava i teritorijalnog integritea i suvereniteta Ukrajine.

Portaprol EU, Peter Stano, ocenio je  u Briselu da niko ne može da previdi koji je konačni cilj ruske vojne invazije na Ukrajinu i odbacio objašnjenja predsednika Rusije Vladimira Putina da je u pitanju prevenicija genocida i „denacifikacija“ Ukrajine.

”To je potpuno besmisleno, jer je on taj koji ga (genocid) čini ili je na putu da ga napravi. On govori o oslobađanu Ukrajine od nacizma, ali on se ponaša kao nacista”, ocenio je Stano.

Portparol EU je na rednovnoj konferenciji za novinare u Briselu rekao i da niko ne zna Putnov konačni cilj, jer ga on, kako kaže Stano, nikada zvanicno nije saopštio.

„Ovo je tako neracionalno, neopravdano i neshvatljivo da je teško videti šta je cilj. Vidimo ka čemu se ide. U osnovi on želi da uništi Ukrajinu, da joj oduzme nezavisnot i nanese štetu i patnju ukrajinskom narodu. To je apsolutno nehumano i necivilizovano i ne pripada Evropi 21. veka”, objasnio je Stano.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 6°C

Pretežno oblačno

Subota
Oblačno

Max: 6°C
Min: 3°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana