Stanković: Zvezda je konstantno dokazivanje, nema stajanja Tanjug

Objavljeno: 20.05.2021. 10:17 Izmenjeno: 20.05.2021. 10:32

Zasluge idu momcima, mi smo krenuli krajem juna prošle godine sa pripremama, sa kvalifkacijama za Ligu šampiona, imali smo dosta zahtevnu godinu i uspeli smo to da iznesemo i da zasluženo budemo prvi“, rekao je trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković, gostujući u Uranku na televiziji K1.

Fudbaleri Crvene zvezde osvojili 32. šampionsku titulu, a pored toga Zvezda je oborila dva rekorda – svetski po broju bodova (108) i srušila Seltik, koji je 2017. godine osvojio 106, kao i domaći rekord po broju golova (114), čime je za tri gola nadmašila Partizan iz 2000. godine.

„O rekordima ne volim da pričam, mene interesuju pobeda i završni cilj. Mi smo tu lestvicu baš podigli ove godine, imamo još finale Kupa, što je prlika da kući donesemo duplu krunu koju dugo čekamo kao klub. Imamo priliku da zaokružimo pozitivnu i efikasnu godinu sasvim tim rekordima. Imamo priliku da se zlatnim slovima upišemo u istoriju Crvene zvede. Svako ko dolazi u Zvezdu sanja o tome da ostane zapamćen, da ga ljudi po nečemu pamete. Lestvicu smo podigli, ovo je samo početak. Obavezao sam se na još tri godine i razmišljam kao ću da ostanem 10 godina u klubu, jer je Zvezda veliki izazov i velika obaveza i ponos, posbeno kada napraviš ovakve reziltate“, kaže Stanković.

Posle finala Kupa Srbije, koje na programu 25. maja protiv Partizana, Stanković je rekao da njegovu ekipu čeka kraći odmor i jake pripreme za kvalifikacije za Ligu šampiona.

„Pripreme počinju 24. juna, već 20. ili 21. jula kreću kvalikacije LŠ. Cilj nam je da uđemo u grupnu fazu Lige šampiona. Fudbal je čudna igra, prošle godine smo ispali od Omonije, iako smo 70 minuta bili bolji. Posle smo igrali Ligu Evrope, koja je u tom trenutku bila odelo po meri Crvene zvezde. Odigrali smo dobar fudbal, sačekali veliki Milan, ispali, ali uzdignute glave, pokazali smo da možemo da budemo realan rival“.

Stanković je ugovor sa klubom produžio do 2024. godine, a upitan je šta ga to drži u Zvezdi, uzimajući u obzir da mu porodica nije u Beogradu.

„Ja sam Zvezdinio dete, neko ko zna šta znači bit deo kluba. Zvezda ne može da bude druga ili treća opcija, već samo prva. Kada sam pre godinu i po dana prihvatio ponudu, svestan sam bio žrtve. Razdvojenost od familije, posebno kada je došla korona, putevii da se viđamo su bili teški. Sada je to malo laše. Fale mi deca, oni su u Milanu, Ana sada najviše putuje. Zvezda je izazov, porodica me podržava, zajedno su u stresu sa mnom. Imam energiju, imam osmeh i dok budem srećan i zadovoljan, daću sve od sebe. Zvezda je konstantno dokazivanje, nema stajanja“, rekao je Stanković i dodao da postoji izlazna klauzula u ugovoru, za koju veruje da neće biti aktivirana.

Pre zvaničnog potpisivanja ugovora sa crveno-belima, mediji su spekulisali da je Stanković odbio ponude nekoliko klubova.

„Sa ostajanjem u Zvezdi nisam imao problem, jer sam imao još jednu godinu ugovora. Kada se neko interesuje, to može da bude čast i klubu i meni. To znači da je neko primetio ono što smo mi radili u proteklih godinu dana. Uvek je korektno saslušati, ali nijednog trenutka nisam dolazio u razmišljanje da li ću da ostanem ili idem“, rekao je Stanković.

„Da me neko ne razume pogrešno, nema tih para zbog kojih bih ostao da nema projekta, vere, razvoja i uspeha. Sa druge strane, nema tog novca koji bi me odveo iz Zvezde da napustim sve to. Hladne glave idem dalje“, kaže Stanković.

Stanković je istakao da je sada prioritet priprema za finale Kupa, ali da se paralelno sa tim razmišlja i o prelaznom roku, kao i da je sada prektično dogovoreno jedno pojačanje.

„Imena koja se pominju su sve vrhunski igrači, vrhunski momci koje sve lično poznajem. To su sve momci koji imaju zavidne karijere, napravili su zavidne rezultate, treba videti da li neko od njih želi da dođe u Zvezdu, pa onda da pričamo o finansijskim stvarima. Imamo završetak Kupa, tek će se raditi o tome, ali moraćemo da budemo brzi i efikasni“.

Stanković je za kraj upitan čime bi bio zadovoljan do kraja svog ugovora 2024. godine.

„Zadovoljan bih bio kada bi Zvezda svake godine igrala grupnu fazu evropskog takmičenja i kada bi uzela tri titule do 2024. Navikao sam da igram pod pritiskom i da sebi zadajem visoke ciljeve. Moraš da imaš motiv, bez motiva sve pada u vodu“, zaključio je Stanković.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Oblačno

Trenutna temperatura 3°C

Oblačno

Subota
Oblačno

Max: 6°C
Min: 3°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana